Oğlunu Sırtında Taşıyan Babanın Feryadını Başkan Akgün Duydu

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, babasının sırtında eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezine giden doğuştan bedensel engelli minik Mustafa’nın sesini duyarak, kendisine akülü sandalye hediye etti.

Oğlunu Sırtında Taşıyan Babanın Feryadını Başkan Akgün Duydu
Engelli vatandaşları topluma kazandırmak amaçlı çalışmalarına devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Sinop’un Durağan İlçesi’nde yaşayan doğuştan bedensel engelli Mustafa Teke’ye (11) yardım eli uzattı.

Tekerlikli sandalyesi olmadığı için dışarıya çıkamayan Mustafa, eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezine babasının sırtında zorlukla gidiyordu. Bunun için sosyal hayata adapte olmakta güçlük çeken Mustafa, Başkan Hasan Akgün’ün akülü ve tekerlikli sandalye sürpriziyle karşılaştı. Kendisi için getirilen tekerlikli sandalyesini görür görmez şaşkınlık yaşayan Mustafa, ailesiyle birlikte duygu dolu anlar yaşadı. Tekerlikli sandalyesi gelir gelmez üzerine binip, arabasını inceleyen Mustafa, Başkan Hasan Akgün’e arabasını kullanmasını da gösterdi.

Eğitim görmeye çalışan Mustafa’nın akülü arabaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Hasan Akgün “Ailenin ekonomik yapısını biliyoruz. Yeterli olmadığı için bu bir örnek sadece. Her sene onlarca çocuğumuza yaş ayrımı yapmadan yüzlerce engellinin kullanabileceği makineler veriyoruz. Sadece kendi sınırlarımız içerisinde kalmıyoruz, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen talepleri zorda olsa yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim için bu çocukları sevindirmek ve hayatlarını kolaylaştırmak bize en büyük mutluluk kaynağıdır’’ diye konuştu.

Sadece tekerlekli sandalye vermekle kalmadıklarını ifade eden Başkan Akgün, eğitim tesisleri yaparak engellileri bir çatı altında toplanmasını sağladıklarını, bunu sonucunda da sosyal hayatta rol almalarını sağladıklarını söyledi.

Engelliler rehabilitasyonu hakkında bilgiler veren Başkan Hasan Akgün, “Engelli çocuklarımız, rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görürken, aileler de yan tarafta yer alan Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nde el sanatları ve birçok beceri etkinliklerinde zaman geçirebiliyorlar. Bu sayede de çocuklarımız eğitilirken, anneleri de keyifli dakikalar geçirip ev bütçesine katkıda bulunabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Oğluna tekerlikli sandalye verdiği için Başkan Akgün’e teşekkürlerini sunan baba Hakkı Teke de “Benim çocuğum doğuştan engelli. Oğlumla birlikte her gün rehabilitasyon merkezine gidiyoruz. Yanımızda tekerlikli sandalye olmadığı için de oğlumu sırtımda, ara sıra da kucağımda taşıyorum. Bunun için çok zahmet ve sıkıntı çekiyordum” dedi.

Oğlunun evde sıkılmayacağını belirten baba Teke, Mustafa’nın hayatının değişeceğini istediği zaman dışarıya çıkıp oynayacağını, hayatlarının da kolaylaşacağını söyledi.

Kaynak: İHA