Kur'an-I Kerim Okuma Etkinliği

AYDIN - Kuşadası ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından Kur'an-ı Kerim okuma etkinliği düzenledi. İlk kez stadyumda yapılan etkinlik büyük ilgi gördü.

Anadolu Gençlik Derneği Aydın Şubesi ve Kuşadası Anadolu Gençlik Dergisi İlçe Temsilciliği'nin organizasyonundaki etkinliğe, 2000 yılı Dünya Birincisi Ahmet Karali, 2009 yılı Dünya Birincisi Bünyamin Topçuoğlu, 2010 yılı Dünya Birincisi Ali Tel, Türkiye Birincisi Sefa Taşkesenilioğlu ve Erhan Mete katıldı.

Etkinlikte sanatçı Ömer Karaoğlu ve "Grup Toprak" ezgiler seslendirdi.

Aydın Anadolu Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Akyüz, etkinlikte yaptığı konuşmada "Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak, Peygamber Efendimizin gençlerini yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Onun Eneslerini, Musablarını yetiştirmek bizlerin en önemli vazifesidir. Allahımız güç kuvvet verdiği sürece de bu vazifeden biran olsun vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Araştırmacı-yazar Şakir Tarım da amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan koruyarak topluma yararlı birer olarak yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İnsanların en faydalısı insanlığa faydası dokunandır düsturuyla hareket etmekteyiz. Dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği olarak gayemiz insanlığa en faydası dokunan insanları yetiştirmektir. Gayemiz insanlığın kurtuluşu ise bugün yeryüzünde yapılan zulümleri hepimiz görmekteyiz. Yeryüzünde zulüm had safhadadır. Ne kadar güzel şeyler yapıldığı görülse de İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa hala mahkumdur, hala İslama ve Müslümanlara kapalıdır. Bu nedenle bizim rahatlığımız söz konusu olamaz. Afganistan'da, Lübnan'da, Filistin'de, Irak'ta, Çeçenistan'da Müslümanlar işgal altındayken ve İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa işgal altındayken ve İslam'a kapalıyken bizim rahat olmamız mümkün değildir."

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim hafızları, ayet ve süreleri katılımcılara okudu.

Kaynak: AA