Başkan Akın; “7 Eylül, ‘Önce Vatan’ Diyenlerin Günüdür”

Ortaklar Belediye ve Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, Aydın'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıldönümünü kutlamanın mutluluk ve gururu içinde olduklarını kaydetti.

Başkan Akın; “7 Eylül, ‘Önce Vatan’ Diyenlerin Günüdür”
Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Akın, Aydın'ın kurtuluşunun, ‘‘Yediden Yetmişe’’ tüm Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin kanıtı olan Anadolu’nun varoluş mücadelesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Başkan Akın mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘‘Milli Mücadele, Anadolu toprağının her karışında Türk halkının kanı ve alın teriyle yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin topraklarında bağımsız ve özgür bir şekilde yaşayan herkes atalarının bir vatan yaratmak için nasıl mücadele ettiklerini bilmeli, bu konuda aynı ülküyü paylaşmalıdır.

Milletimize bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden kahraman askerlerimizi ve Ülkemizin birliği ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum”
Kaynak: İHA