Suriyeli Muhalif Gruplar Gaziantep'te Toplandı

GAZİANTEP - Suriye'deki 33 farklı muhalif grup, "Suriye Ulusal Demokratik Topluluğu" adı altında birleşmek amacıyla Gaziantep'te toplantı yaptı.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı tugay ve birlik komutanları, Şahinbey Belediyesi konferans salonunda bir araya geldi. Suriye Ulusal Demokratik Topluluğu Sözcüsü Süleyman Havari, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki bütün grupları bir araya getirerek tek yürek olmak istediklerini, birlik ve beraberliği sağlamak için de 33 muhalif grupla Gaziantep'te toplantı yaptıklarını belirtti.

Havari, Suriye'ye müdaheaeyi desteklediklerini dile getirdi. Beşar Esed'in bugüne kadar 300 bin kişiyi öldürdüğünü ileri süren Havari, müdahalede sivillere zarar gelmemesi gerektiğini bildirdi.

Mardin Haseki Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Bubi de Suriye'nin özgürlüğüne katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Suriye Ulusal Demokratik Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin El Amach ise Suriye ve dışındaki muhalifleri aynı çatı altında toplamak için bir araya geldiklerini kaydetti.

Kaynak: AA