Şehitkamil Belediyesi’nden Ali Amca’ya Akülü Tekerlekli Sandalye

Gaziantep’te engelli vatandaşların umudu olmaya devam eden Şehitkamil Belediyesi 2 engelli vatandaşa daha tekerlekli sandalye hediye etti.

Şehitkamil Belediyesi’nden Ali Amca’ya Akülü Tekerlekli Sandalye
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Engelli vatandaşlarımızın umudu olmak için Belediyemizin bütün imkanlarını seferber ediyoruz” dedi.

Boyno Mahallesi’nde diyabet hastası ve engelli olan Ali Güçlü’nün evine ziyaret gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, Ali Güçlü ile yakından ilgilendi. Yaklaşık bir yıl önce diyabet hastalığı yüzünden sol ayağı kesilen Ali Güçlü’ye akülü tekerlekli sandalye hediye eden Başkan Fadıloğlu, Ali Güçlü’nün artık yatağa bağlı kalmayacağını söyledi.

Fadıloğlu, engelli vatandaşların umudu olmak için bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, “Bugün diyabet hastası olan Ali amcamızı ziyaret ettik. Hastamız, şeker hastalığına bağlı damar tıkanıklığından dolayı ayağının biri kesilmiş durumda. Tabi şeker hastalığından dolayı bir kalp ameliyatı da geçirmiş ve aynı zamanda diyalize devam ediyor. Tabi hastamızın ayağının kesilmesinden sonra dışarıya çıkamaz duruma gelmiş. Hastamızın hayattan kopmaması için, kendi ihtiyaçlarını kendi başına görmesi için bizden tekerlekli sandalye talebinde bulunmuştu. Devletimizin imkanları dahilinde, bizde Şehitkamil Belediyesi olarak Ali amcanın ihtiyacını karşılamak için akülü tekerlekli sandalyesini kendisine teslim ediyoruz. Dileğimiz sağlıklı ve huzur içerisinde nice yıllar yaşamasıdır. Allah kaza ve bela vermezse Ali amcamız akülü tekerlekli sandalyesi ile kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayacak. Ben tekrar Ali amcamıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.

BİZE BU İMKANI SAĞLAYAN BAŞKANIMIZ RIDVAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Diyabet hastalığı yüzünden sol ayağı kesilen Ali Güçlü ise daha önce sağlığının yerinde olduğunu, hastalık yüzünden sol ayağının kesildiğini dile getirerek, “Yaklaşık 1 yıldır yatalak durumdayım. Evden dışarı çıkamıyordum. Evde sanki hapis hayatı gibi yaşıyordum. Kendi ihtiyaçlarımı bile karşılayamıyordum. Tekerlekli sandalyeye ihtiyacım vardı. Bu konuda Şehitkamil Belediyemize müracaat ettik. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’da bizim isteğimizi kırmayarak, akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Ben kendisine teşekkür ediyordum. Allah kendisinden razı olsun” diye konuştu.

BAŞKANIMIZ BÜYÜK BİR YÜKÜ ÜZERİMİZDEN ALDI
Ali Güçlü’nin eşi ise yapılan yardımın kendileri için çok önemli olduğunu kaydederek, “Kocam yaklaşık bir yıl önce diyabet hastalığı yüzünden sol ayağını kestiler. Ayağı kesildikten sonra dışarıya çıkamıyordu. Bu durum kendisini perişan ediyordu. Bizimde maddi durumumuz yetersiz olduğu için eşime tekerlekli sandalye alamıyorduk. Şehitkamil Belediyesine başvurduk. Sağ olsun Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu eşime bir akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Çok büyük bir yükü Başkanımız sayesinde atlatmış olduk. Eşime bu imkanı sağlayan Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yüce Allah Başkanımızı başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.

10 YAŞINDAKİ MUSTAFA TEKERLEKLİ SANDALYESİNE KAVUŞTU
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu daha sonra 8 Şubat Mahallesi’nde ikamet eden babaannesi Hidayet Karakurt ile birlikte yaşayan 10 yaşındaki doğuştan engelli Mustafa Karakurt’u ziyaret etti. Burada engelli Mustafa ile yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu, küçük Mustafa’ya tekerlekli sandalye hediye etti. Tekerlekli sandalyesine kavuşan 10 yaşındaki Mustafa Karakurt’un mutluluğu gözlerinden okundu.

Başkan Fadıloğlu, engelli Mustafa’ya tekerlekli sandalyesine bindirdi. Babaanne Hidayet Karakurt, torunun babasının hayatını kaybettiğini ve annesinin de oğluna bakmadığı için kendisiyle birlikte kaldığını belirterek, “Torunumun babası yani oğlum hayatını kaybetti ve annesi de torunuma sahip çıkmadığı için mecburen ben bakıyorum. Torumun doğuştan engelli olduğu için yürüyemiyor. Maddi durumumda yetersiz olduğu için torunuma tekerlekli sandalye alamıyordum. Komşularımın sayesinde Şehitkamil Belediyesine müracaat ettik. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, bizzat kendisi evimizi ziyaret ederek, torunumun ihtiyacı olduğu tekerlekli sandalyeyi getirdi. Çok mutluyuz. Allah Belediye Başkanımız Rıdvan beyden razı olsun” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA