Manavgat'ta Gün Boyu Cami Minarelerinden Yangın Anonsu Yapıldı

ANTALYA - Manavgat Kaymakamlığının talimatıyla belde ve köy camilerinin minarelerinden yangınlara karşı gün boyu uyarı anonsları yapıldı.

Manavgat'a bağlı belde ve köy camilerinin minarelerinden yapılan anonsta, "Esen poyraz nem oranını düşürdüğünden yangın çıkma ihtimali yüksektir. Vatandaşlarımızın parklar, bağ, bahçe ve piknik alanlarında ateş yakma konusunda dikkatli davranmaları önemle rica olunur" denildi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da yaptığı yazılı açıklamada, hafta sonuna kadar devam edecek poyraz nedeniyle çıkabilecek yangınlara karşı belde ve köylerde yaşayan vatandaşların gün boyu cami minarelerinden anonslarla uyarıldığını bildirdi.

Bulgurlu, orman yangınlarına karşı tüm vatandaşların dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini belirttiği açıklamasında, "Bölgede esen etkili poyraz ile düşük nem oranı, yangın riskini artırıyor. Köylerde yaşayan vatandaşlarımıza uyarılarda bulunmak amacıyla muhtarlar ve müftülük aracılığıyla imamlar bilgilendirildi. Bu nedenle gün boyu köylerdeki camilerin minarelerinden anons yapıldı" ifadesini kullandı.

Kaymakam Bulgurlu, uyarı yazısını müftülük, 9 belde ve 78 köy muhtarı ile jandarma, emniyet ve belediye başkanlıklarına gönderdiklerini kaydetti.

Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven de AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldelerinin ormanlık bir bölgede yer alması nedeniyle yangınlara karşı duyarlı davrandıklarını söyledi.

Güven, belediye hoparlörlerinden ve cami minarelerinden gün boyun yangın konusunda halkı uyardıklarını bildirdi.

Kaynak: AA