Köylere Su Tankeri ve Çöp Konteynırı Dağıtıldı

Tavşanlı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından temin edilen su tankerleri ile çöp konteynırları düzenlenen törenle köy muhtarlarına teslim edildi.

Köylere Su Tankeri ve Çöp Konteynırı Dağıtıldı
Tavşanlı İlçe Özel İdare Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen töreninde Madanlar, Çayıroluk, Elmaağacı ve Çıkrıcak köylerine özellikle orman yangınlarında ilk müdahalede kullanılmak için su tankerleri teslimi yapılırken, Ağaköy ve Karacakaş köylerine de çöp konteynırı verildi.

Teslim törenine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Vural Kavuncu, Hasan Fehmi Kinay, il ve ilçe daire amirleri, İl Genel Meclisi üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya’nın orman yangınlarına bakıldığında en büyük tehlikenin anız yakmak olduğunu belirterek, “Orman Müdürlüğü ile Tarım Müdürlüğümüzün yaptığı araştırmalarda anız yakmanın tarımsal verimliliği düşürdüğü kanıtlandı. Çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın bu konuda uyarılarak artık anız yakmaktan vazgeçmesi gerekmektedir. Orman yangınlarının çıkış sebeplerine baktığımızda yüzde 95’lik gibi yüksek bir oranda insan kaynaklı olduğunu görüyoruz. Doğal kaynaklarımızın kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Köylerimize tahsis edilen bu su tankerlerinin çok önemli bir işlev üstleneceğini düşünerek hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi Üyesi Bilal Kıyak ise Haber Tavşanlı Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, “Köylerimizin tüm eksiklerini gidermek adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Daha önce bazı köylerimize tahsis ettiğimiz su tankerlerini Madanlar, Çayıroğlu, Elmaağacı ve Çıkrıcak köylerimize de kazandırdık. Orman İşletme Müdürlüğümüz ve Tavşanlı merkezine 25-30 kilometre uzaklıkta olan köylerimiz var. Takdir edersiniz ki bir orman yangını çıktığında buraya ulaşıncaya kadar geçecek vakitte ormanlarımız büyük bir zarar görebiliyor. İşte bu zararı önlemek adına su tankerlerini muhtarlarımıza teslim ettik. Allah göstermesin ama bundan sonra çıkacak orman yangınlarında ilk müdahaleyi köylü vatandaşlarımız bu araçlarla yapacak” dedi.

İlçe Özel İdare Müdürlüğünde yapılan teslim töreninden sonra protokol mensupları Kız Meslek Lisesi Uygulama Atölyesinde çay içerek bir süre sohbet etti. Ardından Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu ile birlikte Zeytinoğlu Halk Kütüphanesine geçerek buradaki el yazması eserleri inceledi.

Son olarak protokol mensupları Tavşanlı merkezde Tahsin Buruk Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek işlerinden bol kazançlar dilediler.
Kaynak: İHA