Aydın Basını Vali Ayyıldız’ı Makamında Ziyaret Etti

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat Deniz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Aydın’da görev yapan gazeteciler, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Aydın Basını Vali Ayyıldız’ı Makamında Ziyaret Etti
Tanışmada Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Özgül Ata çiçek takdiminde bulundu. Hoş geldin ziyaretinde Vali Ayyıldız, Aydın ile ilgili düşüncelerini ve yapacak oldukları faaliyetleri anlattı.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz’in Vali Ayyıldız’a Aydın’daki çıkan yerel gazeteler ve yayın yapan TV ile radyo kanalları hakkında bilgi vermesinin ardından, Vali Ayyıldız, ziyarette bulunan gazeteciler ile tek tek tanıştı. Gazeteciliğin çok sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu söyleyen Ayyıldız, “Allah size kolaylık versin” dedi.

“GAZETECİLİK GÜZEL BİR MESLEK, İYİ BİR UĞRAŞ ALANI”
Tanışma esnasında basın ile ilgili düşüncelerini dile getiren Ayyıldız, “Basına dördüncü kuvvet diyorlar. Bana sorarsanız basın 4 kuvveti etkileyen bir kuvvettir. Gazetecilik güzel bir meslek, iyi bir uğraş alanı. Sevilerek yapılırsa çok daha iyi olur. Ama müthiş bir sorumluluğunuz var. Bizim idareciliğimiz size göre daha kolay. Bizim yanlışımız Bağdat’tan döner. Ama siz yanlış bir haber yaptığınızda kimi bulup da,‘Biz yanlış yaptık kardeşim’ diyebilirsiniz? Bir kişi haber yapar, milyonlarca insan okur. Bu nedenle Allah size kolaylık versin. Sorumluluğunuz çok fazla” şeklinde konuştu.

Gazetecilere yardımcı olmaya çalışacaklarını belirten Ayyıldız, “Ne kadar kötü anlamda az konu olursa, iyi anlamda çok konu olursa olsun sizin işlerinizi kolaylaştırmaya çalışacağız. Her hangi bir konuyla ilgili olarak mutlaka beni 24 saat arayabilirsiniz. Biliyorsam söylerim, hiçbir şeyi de saklamam. Dolayısıyla birinci elden benden haber alabilirsiniz” dedi.

Gazetecilik mesleğinin çok fazla sorumluluk istediğini ve herkesin gazeteci olamayacağına işaret eden Vali Ayyıldız, “Şimdi bir berber olabilmek için gidip bir eğitim alıyorsunuz. Şu anda kriterlerde duvarcı ustası olmak için bile belge almak ve eğitim almak gerekiyor. Ama adamın eline bir fotoğraf makinesi, bir kalem geçtiğinde gazeteci de olamamalı. Bir eğitimini almalı veya bir ustanın elinden geçmeli. Herkesin bir değeri vardır ve istifade edilmedir. Ama bunun bir üslubu bir alt yapısı vardır. O zaman bunu bir meslek olarak görmeyelim. Aldım kalemi fotoğraf makinesini elime, gazeteci olunuyor demek ki demekle olmaz. Bu işin cidden emeğini gören insanların, bu işi yapması gerektiğine inanıyorum. Bu benim düşüncem” diye konuştu.

Kaynak: İHA