15. Ulusal Anatomi Kongresi Başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Anatomi Anabilim Dalı ve Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği tarafından düzenlenen “15. Ulusal Anatomi Kongresi” OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

15. Ulusal Anatomi Kongresi Başladı
Kongreye; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, OMÜ Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Başkan Yardımcısı ve İçişlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan OMÜ Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun, “Bu kongrenin Karadeniz’in güzel şehri Samsun’da düzenlenmiş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Değişik üniversitelerden gelen büyük katılımlarınızla bizleri yüreklendirdiniz. Kongremizin anatomi dünyasına yararlı olmasını diliyor, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu İçişlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, “Anatomi kongrelerimiz derneğimizin kuruluşuyla aynı sene başlamıştır. Bu gibi kongrelerin yanı sıra, derneğimizin öncülüğünde yürütülen uluslararası birçok kongreye ev sahipliği yaptık. Anatomi camiası her geçen gün daha da genişliyor. Anatomi iyi bir şekilde verilmezse üzerine kurulacak dersler ve klinik bilimler çok zorlaşacaktır” diye konuştu.

Samsun Devlet Türk Sanat Müziği Korosu’nun dinletisinin ardından, Prof. Dr. Alaittin Elhan açılış dersi verdi. Elhan, “Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Kongrede emeği geçen herkesi kutluyorum. 43 yılı aşkın görev yapmış olmama rağmen mesleğime doyamadım. Bu sürenin yarısında sadece hocalık yapmışım. Bilimsel anlamda doktora tezim ve birkaç varyasyon tespiti dışında bilimsel bir araştırma yapamadık. Ancak ikinci yarıda genç arkadaşların katılım ve klinisyen işbirliği sonucunda bilimsel araştırmalar başladı.

Anatomist olabilmek için üç şey gerek. İlki; kadavrasız anatomi olmaz. İkincisi; klinisyenlerle işbirliğidir. Diğeri ise; özveriyle çalışmaktır. Bu üçünü temin ettiğinizde iyi bir anatomist olacaksınız demektir” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Alaittin Elhan’ın ardından Prof. Dr. A. Feridun Vural, “Bir Duayenden Nasihatler” başlıklı bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. B. Ufuk Şakül’ün verdiği, “Kadın ve Erkek Beyni Gerçekten Farklı Mıdır?” başlıklı konferans ile devam eden kongre, 7 Eylül Cumartesi akşamı düzenlenecek olan gala yemeği ile sona erecek.
Kaynak: İHA