Trabzon'da Kızamık Vakaları ve Temaslılar Hakkında Açıklama

TRABZON - Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, kızamık ihtimaline karşı numune aldıkları hastanın sonucunun negatif çıktığını bildirdi.

Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı yerel basın yayın organlarında kızamık vakaları ve temaslıları hakkında haberler yer aldığını, haberlerdeki bazı yanlış bilgilerin düzeltilmesi ve vatandaşın doğru bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığınca kızamık, kızamıkçık ve konjenital kızamıkçık sendromu eliminasyon programının takip edildiği, bu programın bir bölümü olarak kızamık hastalığının Türkiye'de görülmemesinin sağlanması amacıyla çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda hekimlerimiz tarafından kızamık olabileceğini düşündükleri hastalardan numune alınıp İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce referans laboratuvara gönderilmekte ve hastaya yakın teması olanlara numune sonucu beklenmeden kızamık aşılaması yapılarak olabilecek bir hastalığın önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Söz konusu vakada da aynı prosedür işletilmiş olup hastanın başvurduğu poliklinikteki ve yan polikliniklerdeki hastalardan zaman olarak teması muhtemel olan vatandaşlarımız için aşılama çalışması yürütülmüştür. Numunesini almış olduğumuz hastamızın gelen numune sonucu negatif çıkmıştır."

Hamzaoğlu, hastanede bir salgın olayı söz konusu olmadığı gibi tüm hastalara yönelik aşılama çalışması da yapılmadığını vurguladı.

Kaynak: AA