KTO Karatay Üniversitesinde Öğrenci Kayıtları Sürüyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nde kayıtlar devam ediyor.

KTO Karatay Üniversitesinde Öğrenci Kayıtları Sürüyor
Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak, "Bu sene kadromuza profesör, doçent ve yardımcı doçent düzeyinde 10 öğretim üyesi, 6 okutman ve 8 araştırma görevlisi olmak üzere yaklaşık 25 yeni akademik personel dahil olmuş olacak" dedi

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucuna göre 598 öğrencinin kazandığı KTO Karatay Üniversitesinde öğrenciler, aileleri ile birlikte yerleşkeye gelerek yeni dönem için kayıtlarını yaptırıyor. Eğitim görecekleri sınıfları gezen öğrenciler yeni okulları hakkında da bilgi alıyor.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, üniversitelerini kazanan tüm adaylara yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diledi. Öğrenim gören önlisans ve lisans öğrenci sayısının bin 185 olduğunu, bu sene ilk yerleştirmede 598 öğrencinin kayıt yaptıracağını kaydeden Prof. Dr. Torlak, “Dolayısıyla yaklaşık bin 800 öğrencimiz olacak. Ek yerleştirmede de öğrenci alacak bölümlerimiz var. Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji bölümü ile Grafik Tasarım bölümlerine öğrenci alacağız. Ayrıca Geleneksel Türk Sanatları bölümüne özel yetenek sınavı yaptık. Orada da yaklaşık 20 öğrencimiz kayıt yaptıracak. Böylece yüksek lisansları da dahil ettiğimizde 2 bin civarında bir öğrenciyle yeni döneme başlayacağız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Torlak, öğrenci sayısıyla birlikte hem fiziksel mekanların geliştiğini, aynı zamanda da akademik kadronun artırıldığını ifade ederek, “Bu sene kadromuza profesör, doçent ve yardımcı doçent düzeyinde 10 öğretim üyesi, 6 okutman ve 8 araştırma görevlisi olmak üzere yaklaşık 25 yeni akademik personel dahil olmuş olacak. Kampüsümüzde tamamlanmış ve tamamlanmak üzere olan binalar var. Kütüphane, enstitü ve dersliklerimizin olduğu 2. blok bu eğitim döneminde faaliyete alınacak. Ayrıca sosyal tesis ve kafeterya binamızda tamamlanmış durumda. İşletmeci hazırlıklarını sürdürüyor, eğitim ve öğretim başlamadan açılmış olacak. Böylece öğrencilerimize genç arkadaşlarımıza çok daha seçenekli, sosyal, kültürel aktiviteler için imkanlar sağlamış olacağız” diye konuştu.

Üniversitesi olarak iş dünyasıyla ilişkileri güçlendirdiklerini, bütün çabalarının öğrencilerin okurken iş dünyasıyla daha güçlü bir ilişki kurmasını sağlamak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Torlak, “Bunun için öğrencilerimizin gerek stajlar ve gerek dersler, gerek ders dışı aktivitelerle iş dünyasıyla yakınlaşmalarını bekliyoruz. Zaman zaman iş dünyasından kişileri de buraya davet edeceğiz. Bunu biraz daha arttırmayı planlıyoruz, onlarda tecrübelerini, birikimlerini öğrenci arkadaşlarla paylaşmış olacaklar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA