Bilecik Müftü Vekili Tokgöz Açıklaması

BİLECİK - Bilecik Müftü Vekili Ahmet Tokgöz, bu yıl da camilerin adeta çocuk açtığını ve çocuk bahçesine döndüğünü söyledi.

Tokgöz, yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle "Gel Bu Yaz Kuran'ı Gönlüne Yaz" sloganıyla başlatılan Yaz Kuran Kursları, yoğun bir eğitim döneminin ardından sona erdiğini bildirdi.

İl genelinde 9 haftalık süreçte 100 ayrı sınıfta 2 bin kişiye Kur'an-ı Kerim ve din eğitimi verildiğini, 24 Haziran'da başlayan kurs döneminin 23 Ağustos'ta sona erdiğini anlatan Tokgöz, şöyle konuştu:

"Kız ve erkek öğrencilerden oluşan öğrenci gruplar, belirlenen sınıflarda yoğun bir eğitim gördü. İlk etapta camilerimizde yoğun bir talep vardı. Bu yaz da camilerimiz, tabiri caizse çocuk açtı ve çocuk bahçesine döndü. Cıvıl cıvıl bir dönem geçirdik. Görevli arkadaşlarımız da öğrencileri camilerde tutabilmek için her türlü fedakarlığı yaptı. Ancak kurslarımızda özellikle Ramazan Bayramı araya girince, talep biraz azaldı. Sadece camilerimizde değil eğitim verilebilecek ortamlar oluşturuldu ve oralarda da hizmet verdik. Çocuklarımızın ve ailelerimizin yüzlerinin gülmesi bizlerin en büyük mutluluğu oldu.

Tokgöz, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesimi işlemi için yurt içinde 550, yurt dışında ise 380 lira ödeneceğini bildirdi.

Kaynak: AA