Başkan Uzun Yeşil Vadi’de İncelemelerde Bulundu

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Yeşil Vadi’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Uzun Yeşil Vadi’de İncelemelerde Bulundu
Başkan Uzun, özellikle dere ıslah çalışmalarının ardından Yeşil Vadi Botanik Bahçesi Projesi’nin İstanbul’un akciğeri olma yolunda oldukça önemli bir amacı yerine getireceğini söyledi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Yeşil Vadi (Şehir Parkı) 1. Etap çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve teknik ekiple birlikte çalışmaları denetleyen Başkan Uzun, özellikle dere ıslah çalışmalarının ardından Yeşil Vadi Botanik Bahçesi Projesi’nin İstanbul’un akciğeri olma yolunda oldukça önemli bir amacı yerine getireceğini söyledi.

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkileri ise ilçeye çok çeşitli bitki türlerinin olacağı bir botanik bahçesi kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü belirterek, proje kapsamında Yeşil Vadi 1. Etap’ta 170 farklı ağaç türü ve 707 çeşit farklı bitki türünün hayat bulacağı bilgisini verdi. Zengin bir bitki örtüsüne sahip olacak parkta ibreli ağaçlar, yapraklı ağaçlar, çalı grubu bitkiler, sarmaşık türleri, kaktüsler, palmiyeler, dış mekan süs bitkileri, güller, aromatik bitkiler, çok yıllık otsu bitkiler, su bitkileri, soğanlı bitkiler ve çok yıllık çiçekli bitkiler tüm güzellikleri ile gözler önüne serilecek.

“BOTANİK BAHÇEDE CANLI BİTKİ ÖRNEKLERİ SERGİLENECEK”
Dünyanın birçok yerinde rastlanan, özel olarak kurulmuş ve canlı bitki örneklerinin topluca sergilendiği yerler ve aynı zamanda bitki koleksiyonları olarak bilinen “Botanik Bahçeleri” Beylikdüzü’ne de apayrı bir hava katacak. Yeşil Vadi’nin 1. etabında botanik bahçesi çalışmalarının yanı sıra, diğer 5 etabın kültür parkı, eğlence parkı, doğal yaşam, spor ve su parkları gibi temalı proje çalışmaları da devam ediyor.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Toplamda 6 etaptan oluşan Yeşil Vadi’nin 1. etabı 165 bin metrekare alana sahip olup, vatandaşımızın rahatça nefes alabileceği, dinlenebileceği, zevkle vakit geçirebilecekleri bir ortam olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA