Osmaniye'de ''hızlı Okuma Teknikleri' Semineri

Osmaniye'de Fatih Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği tarafından yürütülen ''Osmaniye Yeni Fatihler Yetiştirecek'' projesi kapsamında ''Hızlı Okuma Teknikleri'' semineri düzenlendi.

Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Hasan Güneş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, stresin panzehirinin düzenli okumak olduğunu söyledi.

Okuyan insanın, hayatın olumsuzluklarının ve zamanın kıymetini iyi bildiğini ifade eden Güneş, ''Büyük başarılar, kendilerine güvenenlerin ve okuyanların elde ettikleri zaferlerdir'' dedi.

Geleceğin garantisinin bugünler olduğunu söyleyen Güneş, şöyle devam etti:

''Bugünlerimizi iyi değerlendirirsek geleceğimiz teminat altında olur. Zaman kavramının en güzel yolu okumaktır. Okumak bütün karanlıkları yok edecek yegane ışıktır. Bir insan günde 20 sayfa kitap okusa, yılda 7 bin sayfayı geçer. Okumak bir can simidi gibidir. Hayatımızın her anında imdadımıza yetişecektir. Okumayan nesil kökü toprakta olmayan ağaçlar gibidir. Kökü toprakla buluşmayan ağaçın ise yıkılmaya, çürümeye, yok olmaya mahkumdur. Biz toplum olarak az okuyan ama çok konuşan toplumuz. Millet olarak geleceğin lider Türkiye'sini inşa etmek istiyorsak umutla açılan kazançla kapanan kitaplar okumalıyız.''

Seminerde lise öğrencilerine hızlı okuma teknikleri de anlatıldı.

Kaynak: AA