Okuma Yazma Bilmeyen Kalmayacak

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ile birlikte ilçe çapında okuma yazma seferberliği başlatıyor.

Okuma Yazma Bilmeyen Kalmayacak
Gaziosmanpaşa Belediyesi, okuma yazma bilmeyenlerin teşvik edilerek ilçedeki tüm vatandaşların okur yazar olabilmesi için seferberlik başlattı. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ile birlikte yürütülen çalışma sırasında, belediyeye gelip işlem yapmak isteyen ama okuma yazma bilmediği tespit edilenler ile ailesinde veya çevresinde okuma yazma bilmeyen kişiler kurslara davet edilecek.

İlçe çapında başlatılan okuma yazma seferberliğinin önemine değinen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “2013 Türkiye’sinde okuma yazma bilmeyen kalmaması için, toplumun her kesimi gereken duyarlılığı göstermek zorundadır. Ailesinde veya çevresinde okuma yazma bilmeyen kişilerin kurslarımıza katılması için toplumun her kesiminin onları teşvik etmesi gerekiyor. Onlara destek olmak, hepimizin vatandaşlık görevidir” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Çağrı Merkezi, Kentli Servisi, Gelirler Müdürlüğü ve Genel Evrak gibi vatandaşla direkt temasta bulunan servisler uyarılarak herhangi bir işlem için başvuran ancak okuma yazma bilmediği tespit edilen vatandaşların iletişim bilgileri Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı’na iletilecek.

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, okuma yazma bilmediği tespit edilen Gaziosmanpaşalıları özel olarak davet edecek. Gaziosmanpaşa Belediyesi de, çanta ve kırtasiye temini konusunda destek sağlayacak.

Okuma yazma kursları her mahallede okullarda açılacak ve gün içinde kurslara katılma imkânı olmayan vatandaşlar, akşam ya da hafta sonu da kurslara katılabilecektir. Birinci aşama kurslar yaklaşık dört ay sürecek, bu aşamada başarılı olan kişiler istedikleri takdirde ikinci aşama kurslara devam edebilecekler. İkinci aşama kursları başarıyla tamamlayan vatandaşlarımız, diplomasız olarak ehliyet alma hakkına da kavuşmuş olacak.
Kaynak: İHA