Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek Açıklaması

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye olarak kendilerini yeni Büyükşehir Yasası'na hazırladıklarını söyledi.

Akyürek, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Eskişehir Teşkilat İçi Eğitim Programı'nda, şehirlerin günümüz gelişmelerini takip edip değişimi yakalaması ve kendini sürekli yenilemesi gerektiğini belirtti.

Yeni Büyükşehir Yasası'na önceden hazırlıklı olmanın önemini anlatan Akyürek, şunları kaydetti:

"Şu anda Konya'da 200 belediye var. Yeni Büyükşehir Yasası uygulamaya başladığında belediye sayısı 32'ye düşmüş olacak. Konya toprak alanı olarak Türkiye'nin 19'da birine tekabül ediyor. Biz de kendimizi Yeni Büyükşehir Yasası'na hazırlıyoruz. Bütün yapılacakları 2014 Mart'ından sonraya bırakan şehirler en az 2 yıl kaybeder. Üst Ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili tüm Konya'yı kuşatacak şekilde ihaleyi yaptık. Böylece 2014 seçiminden sonra şehrimiz zaman kaybetmemiş olacak. Tüm şehri kapsayacak Coğrafi Bilgi Sistemi ve Sosyal Doku Haritası ile ilgili ihalemizi de yaptık. Önemli restorasyon çalışmalarını ilçelerden devraldık. Bütün belde ve köylerde mezarlık hizmetleri ve ilaçlama gibi hizmetleri meclis kararıyla başlattık."

Konuşmasının sonunda Konya'da devam eden stadyum, Bilim Merkezi, Spor ve Kongre Merkezi, Mevlana Kültür Vadisi, şehir meydanları gibi büyük yatırımlar hakkında bilgi veren Akyürek, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Programa, AK Parti Genel Merkez Teşkilat başkan yardımcıları Ahmet Baha Öğütken ve Mahmut Göksu, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan ile teşkilat mensupları katıldı.

Kaynak: AA