Gümüşhane’de 16 Yıldır Bitmeyen Karayolu

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, 1998 yılında yapımına başlanan İkisu-Şiran karayoluyla ilgili kalabalık bir grupla bilgilendirme toplantısı yaptı.

Gümüşhane’de 16 Yıldır Bitmeyen Karayolu
Yolun yapımını üstlenen firmanın Şiran ilçesine bağlı Gökçeler köyünde bulunan şantiye sahasında düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Aydın, daha sonra toplantıya katılan köy muhtarlarının sorularını cevaplandırdı ve yapımı devam eden yoldan köyleri de ziyaret ederek Gümüşhane’ye döndü.

65 KİLOMETRELİK YOLUN 50 KİLOMETRESİ BİTTİ
Toplam 65 kilometre uzunluğundaki yolun büyük bir bölümünün tamamlandığını ifade eden Milletvekili Aydın, İkisu-Şiran karayolunun 1997 yılının sonunda ihale edildiğini, 1998 yılında da başlandığını söyledi.

Aydın, “O zaman Karayolları’nın bağlı olduğu Bakanlık hangi partiye bağlıydı? 1998 yılından 2002’ye kadar harcanan para 4,5 milyon lira yapılan yol 5 kilometre. Bugün ise yapılan yol 50 kilometreye ulaştı. Şuan bu yolda 75 iş makinesi ve 250’ye yakın personel çalışıyor.” diye konuştu.

TERSUN DAĞINA İKİ TÜNEL ALTERNATİFİ
Kalan 15 kilometrelik kısma havaların böyle gitmesi halinde 6 kilometresinin daha tamamlanacağını ifade eden Milletvekili Aydın, Tersun Dağı geçidine kadar 2 kilometre kalacak şekilde mevsim sonuna kadar planlama yaptıklarını dile getirdi. Milletvekili Aydın, kalan kısmın da asfalt hariç altyapısının tamamlanacağını kaydederek, 12 metre genişliğinde yapılan yolda ki Tersun Dağı geçidi için iki alternatif tünelin yer aldığını, uygun olan tünelin de yapılacağını sözlerine ekledi.

“TERSUN BARAJI İHALEYE HAZIR HALE GETİRİLMİŞTİ AMA KİMSE İLGİLENMEMİŞ”
Bölge halkının en büyük beklentilerinden birisi olan Tersun Barajının ilginç hikayesini de anlatan Milletvekili Aydın, “Bu baraj 1997’de herşeyiyle ihaleye hazır hale getirilmişti. Ama kimse ilgilenmemiş. Yeniden herşeyi baştan alındı. 7 yıllık bu planlama sürecini büyük uğraşlarla 4-4,5 yıla düşürdük. Seneye bugünlerde yatırım programına alınıp, ihalesi yapılır.” dedi.

Şiran’a yapılan ve yapılacak olan dere ıslahı, eğitim, spor, karayolu, köy altyapı yatırımları hakkında yaklaşık 1 saat boyunca vatandaşlara seslenen Milletvekili Aydın, Şiran’a 12 gölet daha yapıldığını, Şiran Devlet Hastanesinin 5 yıldızlı otel gibi yapıldığını sözlerine ekledi.

AK Parti teşkilatlarının amacının unutulmuş, mağdur edilmiş, ötekileştirilmiş, istediğini devletten alamayan ilçe ve köye adil bir şekilde hizmet etmek olduğunu ifade eden Milletvekili Aydın, “Ne istiyorsanız tüm kadrolarımızla bu hizmeti getirine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. AK Parti olarak şehrimizin bir başından diğer başına kadar hangi köy olursa olsun ne eksiği varsa gidermek için çabalıyoruz. Her yerde hizmet var. Biz hizmet erbabıyız. Biz AK Parti olarak siyasetçi değiliz. Bizim nefes alıp verme nedenimiz hizmet etmektir. Başka bir amacımız yoktur. Halka hizmet bir aşk, bir sevdadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ki bu AK kadrolar da hizmet ederken hiç yorulmayan bir kadrodur.” dedi.

Toplantıda konuşan Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ise ilçesinde yaptığı çalışmalardan bahsetti. AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen de yıllardır bitmeyen İkisu-Şiran yolunun bu yılsonuna kadar tamamlanması için çalıştıklarını belirterek, hiçbir ilçe ayrımı yapmadan problemlerin çözümü için çaba gösterdiklerini söyledi.

Gümüşhane’nin her tarafının şantiyeye döndüğünü vurgulayan Çimen, hizmetin her ilçeye, her noktaya ayrım yapılmaksızın gittiğini dile getirdi.

Milletvekili Aydın, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen ve heyetiyle birlikte muhtarlardan gelen soruları cevaplandırdıktan sonra Tersun Dağı üzerinden İkisu-Şiran yolu yüklenici firma yetkilisi Mehmet Alemdar ile yol güzergahında incelemelerde bulunarak yolun başlangıç noktası olan İkisu mevkiine döndü.

Toplantıya Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mihdat Uçan, AK Parti Şiran İlçe Başkanı Bekir Kara, köy muhtarları, partililer ve yöre halkı katıldı.

Kaynak: İHA