Avrupalı Öğrenciler Mehter Gösterisiyle Karşılandı

Bir öğretmenin hazırladığı ''Avrupa'nın Uyuyan Güzelliklerini Uyandırma Projesi'' kapsamında Osmaniye'ye gelen dört ülkeden 30 öğrenci ve öğretmen, mehter gösterisi ile karşılandı.

' 'Avrupa'nın Uyuyan Güzelliklerini Uyandırma Projesi''ni hazırlayan İngilizce Öğretmeni Hasan Erdinç Alper, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında, Slovenya, Almanya ve Polonyalı öğretmen ve öğrencilerden oluşan 30 kişilik gezi gurubunun kenti ziyaret ettiğini söyledi.

Konuklara İçel ve Hatay'da da etkinlik ve geziler planladıklarını belirten Alper, Osmaniye'de yer fıstığı tanıtımı için fıstık fabrikası ile Karatepe Kilim Kooperatifi ve Kastabala Kalesi'ni gezdireceklerini ifade etti.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da Avrupalı öğrenci ve öğretmenleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Ülkeler arasında yapılan gezilerin milletleri birbirlerine yaklaştırdığını, kardeşlik bağını güçlendirdiğini kaydeden Kara, ''Dünyada en güzel şeyin kardeşlik ve barış dili olduğuna inanıyorum. Projeye katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum'' dedi.

Yabancı öğrenciler ve öğretmenler, kent müzesi bahçesinde mehter takımının gösterisini ilgiyle takip ederek fotoğraf çektiler, ardından kent müzesini gezdiler.

Kaynak: AA