Aralarında Husumet Bulunan İki Aile Barıştırıldı

Karayazı ilçesine bağlı Güzeldere köyünde aralarında husumet bulunan iki aile barıştırıldı.

Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mahmut Kılınç ile Horasan ilçesinde yaşayan Şimşek ailesinin girişimleri sonucu, köyde mera ve benzeri sebepler yüzünden aralarında tartışma ve kavga çıktığı için küskün olan Geçit ve Kurt aileleri Güzeldere Camisi'nde buluşturuldu.

Burada kılınan öğlen namazının ardından Geçit ve Kurt ailelerine köy konağında hazırlanan barış yemeği ikram edildi.

Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya nimetlerini paylaşırken adilane paylaşılması gerektiğini ve dünyada hiçbir şeyin kavga etmeye değmediğini söyledi.

Herkesin çocuklarına sevgi, saygı ve iyiliği aşılaması gerektiğini belirten Kılınç, "Allah hepimizin rızkını zaten yetecek kadar vermiştir. Kötü zihniyeti bırakmamız lazım. 'Komşu komşunun külüne muhtaçtır' gibi atasözlerimiz vardır. Biz birbirimize muhtacız. Bu manevi anlamda muhtaçtır. Yoksa hepimizin hayatını sürdürecek kadar imkanları var. İnsanlarımızın birbirleriyle olan münasebetinde, alışverişinde sağlamış olduğu manevi ve sosyal atmosfer bizi yüzyıllardır bir arada tutarak, bizi büyük bir millet yaptı. Musibetlerin tekrarlanmaması için Allah'a çok dua etmeliyiz."

Konuşmaların ardından, Kılınç'ın yaptığı duayla Geçit ve Kurt aileleri kucaklaşarak barıştı.

Kaynak: AA