Tarihi Seçim Zaferine Dijital Katkı…

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, her türlü faaliyetini dijital ortama aktaran ve bu platformda programlayan partisinin, 2011 Genel Seçimleri’nde, çağın teknolojisinden en uygun biçimde yararlanarak tarihindeki en büyük seçim başarısını kazandığını söyledi.

Tarihi Seçim Zaferine Dijital Katkı…
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bilişim Sektörü İşadamları Derneği’nin (BİSİAD) Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) desteği ile düzenlediği Uluslararası Yazılım Kongresi 2013’ün 9’uncu oturumuna konuşmacı olarak katıldı.

‘Yazılımda Sektörel Bakış’ başlıklı oturumu Ekometre Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kenan Sertalp yönetirken, diğer konuşmacı ise TOSYÖV Bursa Başkan Yardımcısı Mustafa Uysal oldu.

İl Başkanı Sedat Yalçın, bilişim teknolojilerindeki müthiş gelişimin temel olarak yüz yüze iletişimle yürütülen siyaset alanında da önemli kazanımlar getirdiğini söyledi.

AK Parti’nin teknolojideki bu önemli ve hızlı gelişime en çabuk adapte olan ve ‘öğrenen parti’ kimliğiyle çalışmalarını buna göre şekillendiren bir yapıya kavuştuğunu söyleyen İl Başkanı Sedat Yalçın, partinin ihtiyaçlarına göre hazırlanan AKBİS (AK Parti Bilgi Sistemleri) yazılımı sayesinde seçim çalışmalarının da dijital platforma taşındığını bildirdi.

“AKBİS VE AK PARTİ”
Yalçın, dijital seçim koordinasyonunun 2011 Genel Seçimleri’nde uygulandığını ve bu yolla AK Parti’nin tarihinin en büyük seçim başarısını kazandığını dile getiren Sedat Yalçın, şöyle konuştu:
“Bu çalışma sistemi, tüm parti teşkilatlarımıza Genel Merkezimiz tarafından örnek olarak gösterildi. Seçimin ardından oluşturulan faaliyet raporları Genel Merkezimiz tarafından AKBİS üzerinden anında takip edildi. Teşkilatın faaliyetleri güncel olarak takip edildi. AK Parti bugüne kadar teşkilatın ne yaptığını, kimlerle yaptığını bu programla kayıt altına alıyor. Yine bu program partimizin her kademedeki görevlisinin katılacağı faaliyetleri 2 ay öncesinden takip etmemizi, hazırlıklarımızın da buna göre yürütülmesini sağlıyor.”
AK Parti Bursa İl Teşkilatı’nın 2011 Genel Seçimleri’nde Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) olarak kullandığı programı da anlatan İl Başkanı Yalçın, bu programda Bursa’da seçim sırasında ziyaret edilecek ya da program yapılacak her binanın coğrafi olarak dijital haritalar üzerine işaretlendiğini, bu işaretlere tıklandığında da o faaliyete ilişkin tüm verilerin anında ekrana geldiğini söyledi.

Söz konusu Bursa teşkilatı SKM çalışma programının Antalya’da yapılan bölge toplantısında tüm teşkilatlara örnek gösterildiğini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, ‘yerli yazılım’ konusuna da değindi.

“BURSA YAZILIM VADİSİ PROJESİ’NİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın kısa süre önce düzenlediği Kent Ekonomileri Forumu’nda ortaya konan projeler arasında Bursa için planlanan Yazılım Vadisi’nin ilk sırada çıktığını da hatırlatan Sedat Yalçın, bu projeyi sonuna kadar desteklediklerini ve yaşama geçirilmesi için ilgili bakanlıklar düzeyinde takipçisi olacaklarını da ifade etti.

Oturumun sonunda konuşmacılara Bilişim Sektörü İşadamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Osman Akın tarafından katılım sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA