Bizim Çocuklar Platformu'ndan 'Palalı” Açıklaması

Barbaros Şansal'ın “Palalı CHP'nin oyunudur” iddialarına ilişkin Bizim Çocuklar Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Demokratik bir ülkede halk iradesi sonucunda görev alan bir hükümete karşı sokak eylemleriyle bir baskı unsuru oluşturma çabasından dolayı üzgünüz” denildi.

Gezi eylemleri sırasında ortaya çıkarak “Palalı” olarak tanınan kişinin CHP tarafından ayarlandığı iddiası, Barbaros Şansal tarafından gündeme getirilmişti. Eylemler sırasında Talimhane bölgesinde “Palalı” saldırganın ortaya çıkacağının konuşulduğu ve bu konuşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in şahit olduğu iddiası ortaya atılmıştı. Bu iddiaları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yalanlanarak asılsız olduğu iddia edilmişti.

Bizim Çocuklar Platformu üyeleri, “Palalı CHP'nin oyunudur” iddialarına ilişkin CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Platformu adına açıklamayı yapan Koç Üniversitesi Öğrencisi Yavuz Çakır, “Gezi eylemleri sırasında “Palalı” olarak tanınan kişinin AK Partili olduğu lanse edilmiş ve Sayın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dahi bu konuda ciddi ithamlarda bulunmuştu. Fakat bu oyun da kısa sürede ortaya çıktı ve Barbaros Şansal bu oyunun aslında CHP tarafından oynandığını ve bu olaya Sayın Gürsel Tekin'in de şahit olduğunu açıkladı” dedi.

Demokratik bir ülkede halk iradesi sonucuyla gelen bir hükümetin sokak eylemleriyle yıpratılmaya çalışılmasının üzücü olduğunu vurgulayan Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizleri aptal yerine koyarak oynadıkları oyuna alet etmeye çalışan sığ fikirli siyasetçilerin varlığından dolayı üzgünüz. Kendi siyasi emelleri uğruna gençleri sokaklara dökmekten çekinmeyen zihniyetin varlığından dolayı üzgünüz. Demokratik bir ülkede halk iradesi sonucunda görev alan bir hükümete karşı sokak eylemleriyle bir baskı unsuru oluşturma çabasından dolayı üzgünüz.”

İddialara ilişkin Kılıçdaroğlu'nun Barbaros Şansal'a yönelik, “Kendi işine baksın” açıklamalarına da değinen Çakır, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na şu soruyu sormak istiyoruz; Sizler Barbaros Şansal'ın açıklamalarından sonra kendi işine bakmasını gerektiğini belirttiniz. Peki gezi eylemleri sırasında aynı şahıs sosyal medyada insanları galeyana getirirken neden sessiz kaldınız? Yoksa o zaman böyle bir görev mi yüklemiştiniz ona? Acaba başka iğne batarken umurunuzda değildi de, şimdi çuvaldız kendinize battığı için mi gerginleştiniz? diyerek tepki gösterdi.
Kaynak: İHA