Odunpazarı Belediyesi'nden Göztepe’ye Görkemli Park

Eskişhir Odunpazarı Belediyesi, Göztepe mahallesinde bulunan 75.Yıl Parkını yenileyerek vatandaşların hizmetine açtı.

Odunpazarı Belediyesi'nden Göztepe’ye Görkemli Park
1996 yılında yapılan 75. Yıl Parkı, Odunpazarı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen parkın bitkisel dokusunun yenilenmesini, süs havuzunun bakımı, yürüme yollarının düzenlenmesi, istinat duvarları ve amfi tiyatrosunda yapılan kapsamlı bir tadilat çalışması ile vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi.

Başkan Sakallı, parkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Yıldıztepe, Göztepe, Büyükdere ve Yenikent mahallelerinde yapılan ankete değindi. Anket sonucuna göre, vatandaşların aileleri ile birlikte oturup çay içebilecekleri bir alan isteklerinin ortaya çıktığını söyleyen Sakallı, “Biz vatandaşlarımızın bu isteklerine cevap verip burada mevcut olan parkı yenileyip, sizlerin hizmetine açıyoruz. Tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise yaptığı konuşmada, 75. Yıl Parkının vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, Odunpazarı Gençlik Merkezi’nin temellerinin çok yakın zamanda Göztepe Mahallesi sınırları içerisinde atılacağının müjdesini verdi.

12 bin metrekarelik alana sahip olan 75. Yıl Parkı içerisinde 1 adet kafeterya, 1 adet süs havuzu, 1 adet amfi tiyatro, oturma alanları ve yürüme yolları bulunuyor.

Açılış törenine, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA