Milletvekili Ahmet Türk'ün Ağabeyinin Vefatı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'ün vefat eden ağabeyi Hacı Demo Türk'ün Mardin'deki cenaze törenine katıldı.

Hacı Demo Türk'ün uçakla Mardin'e getirilen cenazesi, Kızıltepe Belediyesine ait ambulansla Derik ilçesine bağlı Kasrı Kanco köyüne götürüldü. Türk'ün cenazesi köy camisinde kılınan namazın ardından köy mezarlığında defnedildi.

Cezane töreninde konuşan BDP Genel Başkanı Demirtaş, Hacı Demo Türk'ün bölgede çok sevilen ve sayılan bir kişi olduğunu ifade etti.

Bölgedeki düzen ve barış için kendini adamış bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu:

"Kendisi hayatta iken aileler arasındaki husumetin bitmesi konusunda büyük çaba sarfediyordu. Bu konuda başarılıydı. Burada bütün halkımıza çağrı yapıyorum. Hacı Demo gibi aile büyüklerimiz bugüne kadar kan davalarını bitirmek, aileler arasındaki husumetleri bitirmek için uğraşsınlar. Onun anısına bağlılığın bir gereği olarak da biz buradan bir kez daha ailelerimiz arasındaki husumetin bitmesi için çağrı yapıyoruz. Kan davaları, arazi anlaşmazlıkları bu meseleler nedeniyle son zamanlarda çok insanımız hayatını kaybetti. Bunların bitmesi için inşallah bu çağrımız vesile olur."

Milletvekili Ahmet Türk ise cenazeye katılan herkese teşekkkür ederek, "Tabiki ağabeyim olduğu için söylemiyorum, gerçekten bölge için değerli bir insandı. Gerçekten bölge barışına, kardeşliğe, ailelerimiz arasındaki husumetler konusunda gece gündüz çaba sarf eden bir insandı. Barış insanlarına ihtiyacımız var" dedi.

Konuşmaların ardından cenaze törenine katılanlar Ahmet Türk'e taziyelerini bildirdi.

Kaynak: AA