Elazığ TSO ve İŞKUR İş Birliğinde Bilgilendirme Toplantısı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye İş Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü iş birliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ, toplantıda yaptığı konuşmada, iş dünyasının başta İŞKUR olmak üzere, KOSGEB, Teşvik Yasası, 5084 sayılı SGK destekleri, Kırsal Kalkınma destekleri gibi devlet desteklerinden en üst düzeyde istifade etmesi gerektiğini belirtti.

Şekerdağ, oda olarak bu konularda birçok toplantı ve bilgilendirmeler yapmalarına rağmen iş dünyasının maalesef bu desteklerden yeterince istifa edemediğini dile getirdi.

Bunun iş dünyasının bilgiye ulaşmada çok istekli olmaması ve mevzuatların çok ağır ve güvene dayalı olmamasından kaynaklanabildiğini savunan Şekerağ, şunları kaydetti:

"Bu konuların aşılması hususunda Elazığ TSO olarak çok yoğun bir gayret gösteriyoruz. İş dünyamızın da bu tür bilgilendirmelere daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. İŞKUR İl Müdürlüğümüzle bugün yaptığımız toplantı sadece İŞKUR'UN istihdama yönelik desteklerinin olduğu hususunda iş dünyasını uyarma anlamı taşıyor. Toplantıya katılamayan tüm işletmelerimizin odamıza ve İŞKUR İl Müdürlüğümüze mutlaka uğrayarak destekler hakkında bilgi almalarını ve istifade etmelerini bekliyoruz."

İŞKUR İl Müdürü Tahir Cevher ise iş dünyası ile kurumlarının et ve tırnak gibi olduklarını belirterek, "Kurumumuz iş hayatına ve istihdama yönelik çok ciddi destekler vermekte ve adeta iş dünyasının istihdam boyutunu sağlayan bir yapıya kavuşmuştur. Dolayısıyla kurumumuz ile iletişime geçmeden istihdam sağlayan işletmelerin çok büyük kayıp içerisinde olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından iş ve meslek danışmanı Yunus Karabulut, İŞKUR faaliyetleri, iş ve meslek danışmanlığı, iş arama becerileri, iş başı eğitim programları, UMEM ve prim teşviki konuları hakkında bir sunum yaptı, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA