Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilecik'te

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bilecik Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binası ile Bozüyük Sosyal Güvenlik Merkezi’nin açılışına katıldı.

Bilecik Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binası ile Bozüyük Sosyal Güvenlik Merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Yadigar İlhan Gökalp’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, “Sosyal Güvenlik kurumunun herkese açık ve hizmet kapısının herkese yakın olması gerekiyor. Fiziki mekanların yaygınlaştırılmasında yarar var. Sosyal Güvenlik 76 milyon çok önemli. Siyasiler için eskiden çok önemli oy almak için önemliydi. Vatandaş sizi 60 yaşında emekli değil de 38 yaşında emekli ederim derse vatandaş o siyasetçiye oy vermez mi. Sosyal Güvenlik Kurumu siyasetçilere malzeme edilmiştir. Halen bu yanlışlıkların acısını çekiyoruz. 15-20 yıldır çalışılıyor. Bir gün tahribatın bedeli ödenmeye devam ediyor. Açıklar 1991 den sonra sosyal güvenlik açıkları başladı.

Sebeplerini hepiniz biliyorsunuz. Açıkların ortadan kalkması için çalışmalar sonrası açıklarda ciddi düşme, pirimler de 7 aylık 2013 yılı içinde bütçede 62 milyar, 62 katrilyon pirim toplamak için bütçe öngörüyor. Biz ise ilk 7 ayda 4.2 katrilyon gelirlerimizde artış oldu. Reformun içinde önemli olan 2008 yılında herkese eşit şekilde sağlıkta, hastane de ayrımcılık kalkmadı. Batıda sosyal haklar geri alınıyor. Türkiye’de sosyal haklarını geri veriyor. Bu çalışmalar tüm vatandaşlarımız için. Tüm 81 ilde topyekün çalışma var. Bunun sırrı siyasette ve ekonomide güven, hizmette ise de eşitlik ve adalet anlayışıdır” şeklide konuştu.

Bilecik Sosyal Güvenlik İl Müdürü Niyazi Gökçe ise, “Böyle mübarek topraklarda Şeyh Edebali Hazretlerinin dediği gibi ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sloganıyla insana değer vermek çok önemlidir. Bu ferah, modern binalarda çalışanlarımızın motivasyonu artacaktır. Bu binanın yapımında emeği geçenlere canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan da, “Sosyal Güvenlik kurumu olarak 577 merkezde açama kararı almıştık. Bugün Bilecik’te 466 ve 467. sosyal güvenlik il binasının açılışını yapıyoruz. Sosyal Güvenlik Reformunu gerçekleştirdik. Yüzyılımızın en önemli reformları Önemli ölçüde hedeflerimizi gerçekleştirdik. Daha çok yapacak işlerimiz var. Bunun için vatandaşımızı en iyi hizmeti vermek için uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından duanın ardından Sosyal İl Güvenlik Kurumu Binasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışının ardından Bakan Çelik ve beraberindekiler Şeyh Edebali Türbesi Bahçesinde yer alan tarihi Orhangazi Camiinde Cuma namazı sonrası Bilecik’ten ayrıldı. Açılış törenine ayrıca Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bilecik AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru partililer ve vatandaşlar iştirak etti.
Kaynak: İHA