Teksan'da Meydana Gelen Patlamanın Duruşması

Eskişehir'de geçen yıl meydana gelen ve 4 kişinin yanarak can verdiği patlamanın duruşmasında savcı, sanıkların 2 yıldan 15 yıla hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

Teksan'da Meydana Gelen Patlamanın Duruşması
Geçen yıl Mayıs ayında yaşanan ve 75. Yıl mahallesi, Teksan Oto Sanayiciler Sİtesi'nde meydana gelen, 4 işçinin yanarak hayatlarını kaybettiği olayın duruşmasına bugün Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Savcılık makamı, sanık Zafer A.'nın ve Yusuf Vasfi Ö.'nün, çalışma ruhsatı bulunmayan ve patentini almayı düşündükleri kaya kırıcı maddelerin test üretimine başladıklarını, bilirkişi raporuna göre suça konu olan kimyasal maddelerin tek başına patlayıcı ve tehlikeli olmadığı, ancak uygun oranlarda karıştırıldığında patlayıcı özellik göstereceği, bu açıdan sanık Zafer A.'nın patlayıcı, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeyi imal, ithal veya ihraç eden, maddelerin imalinde, işlenmesinde veya kullanılmasında gerekli olan malzeme ve teçhizatı ihraç eden kişi olmadığı düşüncesi ile bu suçtan beraatini istedi.

Savcılık ayrıca, kimyasal maddelerin önlem alınmadan üretim yapıldığı sırada meydana gelen patlama ve yangından dolayı 4 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle, sanıklar Zafer A. ve Yusuf Vasfi Ö.'nün birden fazla kişinin ölümüne neden olmalarından dolayı 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, tarafların savunma hazırlamaları için duruşmayı karar vermek üzere 17 Aralık 2013 tarihine erteledi.

Duruşmaya, patlamada hayatını kaybeden İsmail Tünel'in babası Hasan Tünel, ağabeyi Mehmet Sadık Tünel, annesi Hatice Budak ile Ahmet Uysal'ın babası Bülent Uysal ve tarafların avukatları katıldı.

Öte yandan, duruşma öncesinde olayı protesto yapan İşçi Ölümlerine Son Platformu üyeleri, mahkeme kararının caydırıcı nitelikte olmasını ve işçi ölümlerinin son bulmasını talep ettiler.
Kaynak: İHA