Sultanbeyli'de Kültür Sanat Sezonu Açılıyor

Sultanbeyli'de kültür sanat sezonu, yarın akşam Kültür Merkezi'nde halk oyunları gösterimi ve Orhan Hakalmaz konseriyle başlıyor.

Sultanbeyli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bu seneki etkinlikler "Kültürümüz Kimliğimizdir" sloganıyla düzenlendi.

Kültür sanat sezonunda, Mesnevi Sohbetleri'nde Fatih Çıtlak Sultanbeyli sakinleriyle buluşacak, Edebiyat ve Bilgelik Söyleşileri'nde ise Sadık Yalsızuçanlar ilçe halkıyla birlikte olacak.

İstanbul Kültürü Söyleşileri'yle genç nesillere İstanbul'un tarihini ve kültürünü en doğru şekilde anlatmayı hedefleyen Sultanbeyli Belediyesi, bu sezon bu söyleşileri İskender Pala ile gerçekleştirecek.

Bunun yanında Aydos Okuma Kulübü tarafından düzenlenen okur-yazar buluşmaları devam edecek.

Bütün bu etkinliklerin yanı sıra yetenek kursları da unutulmadı. Sultanbeyli Belediyesi, bu seneki kültür etkinliklerinde Anadolu kültürünü ön plana çıkartacak etkinliklere daha çok ağırlık verecek.

Bunun yanında belediye, yeni sezonda "Mısır Direniş Şiirleri Akşamı" başlıklı etkinlik düzenleyecek. "Daima R4bia 40 Şair 40 Şiir" sloganıyla hazırlanan programın büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Kaynak: AA