Söğütlü Regülatörü Çed Raporu, Halkın Görüşüne Açıldı

Söğütlü Elektrik Üretim Ticaret ve Sanayi Ticaret ve Limitet Şirketi tarafından, Elbistan'a bağlı Kangal, Kantarma ve Sevdilli köyleri arasında, Söğütlü Çayı üzerinde kurulması planlanan Söğütlü Hidroelektrik Santrali için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu, halkın görüşüne açıldı.

Söğütlü Regülatörü Çed Raporu, Halkın Görüşüne Açıldı
Söğütlü Hidroelektrik Santrali'nin ÇED toplantısına; İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ÇED ve Planlama Şube Müdürü Yakup Kozak ile Çevre Mühendisi Zekeriya Küçükönder, DSİ'yi temsilen Çevre Mühendisi Fatma Göcek, İl Tarım Müdürlüğü'nü temsilen Mehmet Elbistan, Söğütlü Elektrik Üretim Ticaret ve Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi adına Nusret Şatıroğlu ile ÇED sunumunu yapan Mavi-Yeşil Mühendislik temsilcisi Çevre Mühendisi Ahmet Yardımcıoğlu katılmıştı.

Söğütlü Regülatörü ve HES proje alanı Elbistan ilçesi sınırları içerisinde Söğütlü Çayının, 1392-1340 m toproğrafik kotları arasında planlanırken, Söğütlü Regülatörü; Kantarma Köyü'nün 1 kilometre kuzeyinde, Değirmen Tepenin doğusunda bulunan Söğütlü çayı üzerinde yer alıyor. Söğütlü Çayı üzerinde regüle edilen suların iletim yapısı ile yükleme havuzuna iletilmesine müteakip, cebri boruyla santral binasına doğal düşüyle düşürülmesi ve bu düşü ile enerji elde edilmesine yönelik geliştirilen bir projenin kurulu gücü ise 4.08 MW olup, yılda 11 bin 813 GWh enerji üretimi yapması planlanıyor.

Söğütlü Reğülatörü ve HES Projesi ile ilgili ÇED Raporu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından halkın görüşüne sunuldu

Söğütlü Elektrik Üretim Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından kurulması planlanan “Söğütlü Reğülatörü ve HES, Malzeme Ocağı, Kırma-Eleme Yıkama Tesisi, Hazır Beton Tesisi” projesine ait Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunu incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA