Ödemiş Kadın Elsanatları Pazarı’nda Düzenleme Başladı

Ödemiş’te cumartesi günleri 3 Eylül Tayyare Parkı’nda kurulan kadın el sanatları pazarı yeniden düzenleniyor.

Ödemiş Kadın Elsanatları Pazarı’nda Düzenleme Başladı
Belediyenin kendi işçileriyle yapacağı çalışma sonucunda kadın el sanatları pazarının tüm tezgahları aynı sırada görülebilecek.
Ödemiş Belediyesi’nce başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak 3 Eylül Tayyare Parkı’nda pek kullanılmayan ve lunaparka ev sahipliği yapan açık hava tiyatrosunun sahnesi yıkıldı. Park içerisinde yer alan gözlemecilerin tezgahları da kaldırıldı. 5 sıra tezgahtan oluşan kadın el sanatları pazarının sahnenin olduğu noktadan başlayıp, umumi tuvalete kadar olan alanda tek sıra haline dönüştürülmesi planlanıyor. Çalışmalarda ayrıca kadın el sanatları pazarının mevcut pergolaları kullanılacak.

Cumartesi günleri park içerisinde büyük sıkışıklık yaşandığını ve dışarıdan gelen konukların kadın el sanatları pazarının tüm tezgahlarını gezememekten yakındığını ifade eden Belediye Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, “Pazarımızın önemli değerlerinden olan kadınlarımızın el emeği göz nuru eserlerini sergilediği kadın el sanatları pazarımız yapılan çalışmalarla doğu-batı güzergahında hizmet verecek. Mevcut haliyle 5 sırada yer alan tezgahlar artık yönü güneye bakacak şekilde konumlandırılacak. Tüm pergolalar aynen korunup pazarın sadece yerleşim planı çerçevesinde yer değişikliği yapılacak. Etap etap yapacağımız çalışmalarla her hafta bir sırayı taşıyıp böylelikle kadın esnaflarımızı da mağdur etmeyeceğiz. Fen işleri ekiplerimizin çalışmalarını 1 ay içerisinden tamamlamasını hedefliyoruz. Çalışmalar sonucunda dışarıdan gelen konuklarımız pazarın bir ucundan diğer ucuna kadar tüm tezgahları görme olanağına sahip olacak, sıkışıklık ortadan kalkacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA