Mezitli Belediyesi Sanat Evlerinde Kurslar Başlıyor

İçel'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, sanat evlerinde 2013-2014 döneminde verilecek kurslar için protokol imzalandı.

Mezitli Belediyesi Sanat Evlerinde Kurslar Başlıyor
Mezitli Belediyesi ve Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Mezitli Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından verilecek kurslar, kursiyerlerin sosyal, kültürel ve mesleki eğitimlerini arttıracak nitelikte olacak. Kursiyerler başvurularını Mezitli Fatih Mahallesi Babil Yolu’nda bulunan Mezitli Belediyesi Merkez Sanat Evi’nde yaptırabilecekler. Kurslara kayıt yaptıracak olanların, nüfus cüzdanlarıyla Sanat Evi’ne gitmeleri ve kayıt formunu doldurmaları yeterli olacaktır.

Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile protokol imzalayan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, her yıl olduğu gibi bu yılda Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde uzman eğitmenler eşliğinde açmayı planladıkları kursların Ekim ayının ilk haftasında başlayacağını söyledi.

Yıldırım, “Halkımızın sanat evlerimizde verilen kurslarla ilgili memnuniyetini geçtiğimiz yıllarda yapılan yılsonu etkinliklerinde gördük. Çalışmalarımız bu yıl da artarak devam edecek. 2012-2013 döneminde bin 880 kursiyer kurslara katılmış ve bin 571 kursiyere sertifikaları verilmiş. Bu yıl hedefimiz kurslara katılımı yüzde 30 arttırmak. Halk Eğitim Merkezi ile gerekli çalışmaları yaptık ve protokolümüzü imzaladık. Halk Eğitim Merkezi’mizle birlikte açtığımız kurslarımız, aşçılık, yağlı boya resim, ahşap boyama, vitray rölyef, kitre bebek, ev mefruşatı, makine nakışları, aerobik, plates, İngilizce, Almanca, Rusça olarak belirlendi. Kurslarda katılımcılar herhangi bir ücret ödemeyecek ve kurs bitiminde kursiyerlerimize sertifikaları verilecektir. Ayrıca, belediyemiz tarafından açılacak olan kurslar ise Çocuk Korosu, Oda Orkestrası, Gitar, Keman, Bağlama, Şan ve Piyano Eğitimi, Halk Oyunları, Türk Sanat, Türk Halk Müziği ve Çocuk Korosu branşlarında eğitimler verecek” dedi

Kaynak: İHA