Kü Meslek Yüksekokullarının Akademik Yıl Açılışı

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, " 2011'de 133, geçen yıl da 125 mezunumuz Dikey Geçiş Sınavı'nda başarı göstererek 4 yıllık fakültelere kayıtlarını yaptırdı" dedi.

Rektör Aydın, Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek ve Bozkurt Meslek Yüksekokulunun akademik yıl açlışında yaptığı konuşmada, üniversitelerinde eğitim görecek öğrencilerin hayatları boyu gurur yaşayacağını söyledi.

DGS'de üniversitelerinin son iki yılda Türkiye birincisi olduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Büyük bir milletin mensupları olarak millete hizmet etmek üzere hazırlanıyorsunuz. Bu cennet vatanın bir köşesinde eğitimlerinizi İnşallah tamamlayacaksınız. Mensubu olduğunuz üniversitesinin amblemini de inşallah hayat boyu hakkıyla taşıyacaksınız. Her yerde bir Kastamonu Üniversiteli olarak bu millete ve memlekete hizmet edeceksiniz. 2011'de 133, geçen yıl da 125 mezunumuz DGS'de başarı göstererek 4 yıllık fakültelere kayıtlarını yaptırdı. Sizlerden de bunun gayretini istiyoruz. Bu hayal değildir. Düzenli bir şekilde çalışarak bunu başarabilirsiniz. Yaptığınız işin en iyisini yapmaya çalışın. Bunun mükafatını her kademede alırsınız. Hiçbir iş ve gayret karşılıksız kalmaz."

İki ilçede yaşayan vatandaşların öğrencileri kendi çocukları gibi görmelerini istediğini ifade eden Aydın, "Buradan mezun olacak öğrenciler Abana ve Bozkurt'un da hayat boyu birer temsilcisi olacaktır. Gençlerimizi kendi öz çocuklarımız gibi sevip buradan iyi anılarla uğurlamalıyız. Bu hepimizin beraber yapacağı bir şey. Abana ve Bozkurt halkının bu öğrencilerimize sahip çıkmasıdır" diye konuştu.

Bölüm tanıtımlarının da yapıldığı törene, protokol üyelerinin yanı sıra öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA