Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'nda Yeni Akademik Yıl Başladı

Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'nda yeni akademik yıl başladı.

Hikmet Çağlar Konferans Salonu'ndaki törene, Vali Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Nail Yiğit, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Bayburt Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Gümüşhane Emniyet Müdürü Ahmet Can, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Demir, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, kamu müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Demir, yaptığı konuşmada, güvenlik güçleri ve teşkilatlarının, hak ve özgürlüklerin korunması, kamu güvenliğinin sağlanmasında toplum hayatı için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek, "Ülkemizde polis görevini, anayasa, uluslararası sözleşmeler, kanunlar ve ilgili diğer mevzuata göre yürütmektedir. Temel olarak bu görevler, bireyin temel hak ve özgürlüklerini korumak, emniyet ve asayişi sağlamak, kamu düzenini korumak, suç işlenmesini önleyici tedbirler almak ve suçla mücadele etmek, suçları aydınlatmak ve şüphelileri adli makamlara teslim etmek, yardım isteyenler ve yardıma muhtaç olanlar ile tehlike içinde bulunanlara yardım etmektir" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tozlu, 2013-2014 eğitim yılının ilk dersini verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince yaptırılan Bayburt İli Küçük Tip Spor Salonu Isı Merkezi ve Altyapı Yapımı Tesisi'nin temelinin atıldığı törende, tesise katkılarından dolayı Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak'a plaket, dereceye giren dönem sonu öğrencilerine ise hediyeleri verildi.

Kaynak: AA