Başbakan Erdoğan Somali Başbakanı Şerdun İle Çalışma Yemeğinde Bir Araya Geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali Başbakanı Abdi Farah Şerdun ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Başbakanlık Resmi Konut'ta basına kapalı gerçekleşen yemeğe, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Yaklaşık iki saat süren yemek öncesinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru ile Somali Federal Cumhuriyeti Dış İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Nur Ga'al arasında bilişim alanında mütabakat metni imzalandı.

Somali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığının talebi üzerine gerçekleşen mutabakat çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı, Somali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığının bilişim altyapısını oluşturmaya yönelik proje hazırladı. Projeyle ilk olarak Somali'nin Ankara Büyükelçiliği bünyesinde Türkiye tarafından kurulacak bir veri merkezi üzerinden, Somali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ile dış temsilciliklerinin iletişim altyapısının oluşturulması öngörülüyor. Proje çerçevesinde her türlü donanım, yazılım ve eğitim ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanacak.

Dışişleri Bakanlığı, daha önce de benzer bir kapsamlı işbirliğini Afganistan Dışişleri Bakanlığı ile yapmıştı.

Kaynak: AA