Memur Sen’den Şehit Öğretmen Açıklaması

Sınıfta onlarca öğrencinin gözleri önünde bıçaklanarak öldürülen öğretmen Rabia Sevilay Durukan, görev şehidi sayıldı.

Memur Sen’den Şehit Öğretmen Açıklaması
Şehit öğretmen için Memur Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, 10 ay sonra da olsa hakkın teslim edilmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz Eylül ayında Karabağlar İlçesi Nazire Merzeci İlköğretim Okulu’nda dersteyken öğrencisi tarafından öldürülen Rabia Sevilay Durukan'ın ailesi şehitliği talep etti. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı destek oldu. Çalışma Bakanlığı da Vazife Malüllüğü Kanununca Durukan'ı ölümünden 10 ay sonra görev şehidi saydı. Durukan Ailesi, 30 yıl çalışmış gibi emekli maaşı alacak.

Bakanlık kararının Rabia öğretmeni geri getirmese de Durukan Ailesi adına önemli bir adım olduğunu ifade eden Şenocak: “Bu karar öğretmenlerimizin sahipsiz olmadığının ve devlet tarafından önemsendiğinin kanıtıdır. ‘Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmektir’ anlayışına sahip bir medeniyetiz. Dolayısıyla Hükümet’in öğretmenimize bu şekilde sahip çıkması, ailesini şehitlik payesi vererek haklarından yararlandırması öncelikle insana ve öğretmene verdiği değeri göstermektedir. Bu neticenin acımızı dindirmese de öğretmenimizin ailesi adına önemli bir adım ve katkı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Hakkın teslim edilmesi anlamında kararın sevindirici olduğunu kaydeden Şenocak, “10 ay sonra da olsa hakkın teslim edilmesi sevindirici. Her şeyden önemlisi ise şerefli bir mesleği icra eden meslektaşımız Rabia öğretmenimizin şehit ünvanıyla taçlanmasıdır” dedi.

Kaynak: İHA