'Eski Ev Yeni Sanat Plastik Sanatlar Sempozyumu'

Urla Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen "Eski ev yeni sanat plastik sanatlar sempozyumu", Yağcılar köyünde butik otele dönüştürülen bağevinde başladı.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, etkinliğin düzenlendiği Yağcılar Köyü'ndeki bağevini ziyaret etti. Etkinliğe katılan yerli ve yabancı sanatçılarla görüşen Karaosmanoğlu, kendilerini Urla'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sanatçılar arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Yıldız Ersağdıç, bu tür faaliyetlerin halkın ve gençlerin sanata olan duyarlılıklarını artacağını belirtti.

Faaliyetlerin yerel belediyeler tarafından desteklenmesinin önemine dikkati çeken Ersağdıç, Karaosmanoğlu'na da duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

İzmir ve çevresinde unutulmaya yüz tutmuş eski evlere sahip çıkarak, modern yapılar arasında kaybolmalarını engellemek amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Eski Ev Yeni Sanat Plastik Sanatlar Sempozyumu"na, Türkiye, Almanya, İtalya, Danimarka ve Avusturya'dan 30'a yakın ressam, heykeltıraş ve fotoğraf sanatçısı katılıyor.

Etkinlik döneminde köyde çocuklarla birlikte çeşitli faaliyetlerde bulunacak sanaçılar, Urla Antika ve Sanat Sokağı festivaline de katılacak. Etkinlik 30 Eylül tarihinde sona erecek.

Kaynak: AA