'Çevre İzinleri ve İzin Lisansları' Toplantısı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Çevre İzinleri ve İzin Lisansları" toplantısı yapıldı.

TSO Başkanı Cihat Çakır, odada yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, çevre kirliliğinin herkesin günlük yaşamını etkileyen bir olay olduğunu ve çevre ile ilgili kural ve kaidelere herkesin uyması gerektiğini söyledi.

Özellikle sanayicilerin çevre danışmanlarıyla konunun üstünde hassasiyetle durmalarını ve çevre kanunu mevzuatınca hangi yaptırımlarla karşı karşıya olunduğunun tespit edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

"Bu noktada dikkat etmemiz gereken firmalarımızın kapasite raporlarıdır. Firmaların kuruluş itibarıyla kapasite raporları farklılık gösterebilir yada kapasite üretim konunuz değişmiş olabilir. Yanlışlığa mahal vermemek için çevre danışmanlarınızla dirsek teması sağlayıp bu konu üzerine eğilmeniz gerekiyor. Bakanlık tarafından belirtilen idari ve cezai yaptırımlara maruz kalınmaması için gerekli müracaatların da biran önce tamamlanması gerekmektedir."

Çevre ve Şehircilik Müdürü Bedrettin Taşkesen de, çevre kanununca alınması gereken izin ve lisanslar hakkında yönetmelikte yer alan çevre izin süreçlerinin yerine getirilmesi için tanınan sürenin 31 Aralık'ta sona ereceğini kaydetti.

Toplantıya, TSO Meclis Başkanı Halil Çelen, Bartın Aktif İş Adamları Derneği Başkanı Birol Dikyurt ile sanayiciler katıldı.

Kaynak: AA