Ttnet ve Avea'dan 'Yeni Nesil Ödeme Sistemi'

TTNET ve Avea'nın gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında, TTNET ve Avea Mobilexpress ile TTNET ve Avea aboneleri, kendilerine sunulan ürün ve hizmetlerin ödemelerini artık çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Avea açıklamasına göre, diğer tüm operatörlerin kullanıcılarına da açık olan TTNET ve Avea Mobilexpress, bu özelliğiyle, e-ticarette de yeni bir güvenli ve kolay ödeme sistemi olarak kullanılacak.

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, "TTNET 360" vizyonu doğrultusunda dijital ekosistemi geliştirmeye yönelik çalışmaları, yeni çözümler ve hizmetler ekleyerek, yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.

Ağustos ayında, TTNET Ödeme servisini müşterilerin hizmetine sunduklarını ifade eden Kaya, TTNET Ödeme servisi ile TTNET'lilerin internet üzerinden yaptıkları alışverişlerin karşılığını TTNET faturalarına yansıtabildiğini, internetten aldıkları tüm hizmetlerin ödemelerini tek bir fatura ile gerçekleştirebilmenin ve güvenli alışverişin keyfini yaşadıklarını bildirdi.

Kaya, Avea ile gerçekleştirilen işbirliğiyle ödeme sistemleri alanındaki ikinci servisi hizmete sunduklarını dile getirdi.

TTNET Ödeme servisinden sonra TTNET ve Avea Mobilexpress platformu ile ödeme servislerine bir yenisinin daha eklendiğini kaydeden Kaya, TTNET'lilerin bu hizmetle, TTNET faturalarını tek bir mesaj atarak ödeyebileceklerini ya da TTNET internet sitesinden ve Online İşlem Merkezi'nden hızlı ve güvenli bir şekilde ödemelerini yapabileceklerini,anlaşmalı e-ticaret firmalarının internet sitelerinden alışveriş yaptıklarında, sadece cep telefonu numaralarını girerek ödemelerini hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirebileceklerini vurguladı.

Kaya, ödeme servisleri alanında, müşterilerin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara devam edeceklerini belirterek, Tivibu için geliştirilen TV alışverişi uygulamalarını da çok yakında hizmete sunacaklarını ifade etti.

Dijital inovasyona dayalı çözümlerin ülkenin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynadığına inandıklarını bildiren Kaya, iş ortakları ve girişimcilerle birlikte çalışarak Türkiye'yi yeni dijital çözümler ile tanıştırmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Avea Üst Yöneticisi Erkan Akdemir de teknolojiyle birlikte mobilleşen yaşamlarda tüm işlerin en pratik ve en hızlı şekilde gerçekleştirilmek istendiğini çünkü, artık en değerli hazinenin zaman olduğunu vurguladı.

İnternet kullanıcılarının alışveriş, ödeme gibi ihtiyaçları için online işlemleri tercih ettiklerini kaydeden Akdemir, giderek ciddi bir büyüme gerçekleştirdiği gözlenen e-ticarette ise en önemli konulardan birinin yapılan ödeme işlemlerinin güvenilirliği olduğunu dikkat çekti.

Akdemir, bu kadar çok işlemin yapıldığı bir ortamda, ödemeler konusunda çok güvenilir bir platformun varlığının, mobil kullanıcıların hayatını en çok kolaylaştıracak çözümlerin başında geldiğini belirtti.

Bu kapsamda, TTNET ve Avea olarak kullanıcılara sunulan yeni hizmet Mobilexpress ile internetten alışveriş ve ödeme işlemlerinde; artık çok daha hızlı, kolay ve güvenli bir dönemin kapılarını araladıklarını ifade eden Akdemir, kullanıcıların ödemelerini de yapabilecekleri bu platform sayesinde hem zamandan hem ulaşımdan tasarruf sağlanacağını bildirdi.

Akdemir, işbirliklerinde ve geliştirilen her türlü uygulama ve projede en temel amaçlarının her zaman müşterilere sağlanacak kolaylık olduğunu belirterek özellikle Avea'daki akıllı cihaz penetrasyonunun artmasıyla, müşterilerdeki kullanım alanlarının çeşitlendiğinin gözlemlendiğini ve tüm ihtiyaçlara yönelik hizmetlerin geliştirildiğini dile getirdi.

Bu noktadan hareketle, Yakın Alan İletişimi ve mobil ödeme sistemlerinde Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Akdemir, 2010 yılında hayata geçirilen Avea Mobil Ödeme servisinin 2000'i aşkın üye işyerinde geçerli olup, şu ana kadar 2 milyonu aşkın müşterimiz tarafından kullanıldığını kaydetti.

Akdemir, ileriki dönemde de sunulan servisin kapsamını büyütmeyi ve daha fazla müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: AA