Niğde Odtü Koleji Öğrencileri, Uzay Kampına Katıldı

Niğde ODTÜ Koleji öğrencileri, uluslararası uzay kampında uzay bilimleri ve teknoloji eğitimine katıldı.

2 öğretmen gözetiminde 29 öğrenci, İzmir Ege Serbest Bölgesi'nde yer alan, merkezi Hunstville Alabama'da bulunan Amerika Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu lisansına sahip uluslararası uzay kampında, bir hafta eğitim aldı.

Okul Müdürü Aydın Akbaş, okulda teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitime önem verdiklerini belirterek, Fen bilimleri alanında laboratuar etkinlikleri, bilim şenliği etkinlikleri ve eğitim kampları ile öğrencilerin motivasyonlarını artırarak öğrendiklerini uygulama ve günlük yaşamla ilişkilendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Akbaş, şunları ifade etti:

"Öğrencilerimizi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan, merkezi Hunstville Alabama'da bulunan Amerika Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu Lisansına sahip İzmir Ege Serbest Bölgesindeki uzay kampına götürdük. 5-6-7-8. sınıf düzeylerinde 29 öğrencimizin 2 öğretmenimizin gözetiminde katıldığı 1 haftalık eğitim kampında uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimleri aldılar. Astronotların eğitimi ve uzay yaşamı, takımyıldızları, roket yapımı, fırlatma ve çalışma prensibi, uydular ve çeşitleri, topraksız bitki yetiştirme, mars kolonisi oluşturma gibi konular öğrencilerimizin eğitim aldıkları konulardan bazıları."

Öğrencilerin astronot eğitimlerinde kullanılan çeşitli simülatörleri de kullandıklarını vurgulayan Akbaş, sıfır yerçekimi duvarı tırmanışı ile yerçekimsiz ortam deneyimi, astronotların uzayda hareketini sağlayan insanlı manivela ünitesi, 1/6 yerçekimi koltuğu ile ay yüzeyinde yürüyüş teknikleri eğitimi ve Discovery uzay mekiği kullanma deneyimi yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: AA