Çankırı'da Kurban Bayramı Hazırlıkları

Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek, Çankırı'daki hayvan fiyatlarının düştüğünü ifade ederek, "Çankırı'nın kurbanı, Çankırı'ya yeter.

Çankırı'da Kurban Bayramı Hazırlıkları
İthal hayvana ihtiyacımız" yok dedi.

Çankırı nüfusunun yüzde 57'ye yakınının tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını anlatan Birlikler Başkanı Çendek, Çankırı genelinde 134 bin 283 adet büyükbaş hayvan bulunduğunu ve kurbanlık sıkıntısı yaşanmayacağını kaydetti.

Başkan Çendek, “Biz Çankırı'ya ithal hayvan getirilip getirilmemesi konusunda endişe yaşıyoruz. İç pazarda çok fazla yetişkin hayvanımız var. İthalat ihtiyacımız hiç yok. Çankırı'da yetiştirilen hayvanlar Kurban Bayramı için Çankırı'ya fazlasıyla yeterli. Dışarıdan ithal edilen hayvanlar çeşitli hastalıklar taşıyabiliyor. Bu hem Kurbanlık alan vatandaşlarımıza hem de üreticilerimize zarar veriyor. Bu nedenle üreticilerimizi pazara getirdikleri ve satamadıkları hayvanları pazar dönüşünde mutlaka dezenfekte ettirmeleri noktasında uyarıyorum. Aksi takdirde hastalıklı hayvanlardaki bulaşıcı hastalıklar tesislerindeki diğer hayvanlara da bulaşabilir" ifadelerini kullandı.

Bu yıl Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban sıkıntısı yaşamayacağını vurgulayarak hayvan yetiştiricilerini uyaran Birlik Başkanı Çendek, "Girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasına rağmen bu yılki kurbanlık fiyatları beklenilen ölçüde değil. Bu nedenle üreticilerimizi pazar konusunda temkinli davranmaya davet ediyorum. Önümüzdeki yıl hayvan fiyatlarının yüksek olacağı tahmin ediliyor" diye konuştu.

Çendek, Çankırı Hayvan Pazarı'nda geçen yılki kurbanlık fiyatlarının geçerli olduğunu ve 7 kişilik bir büyükbaş kurbanlığın 5 bin-5 bin 500 TL arasında alıcı bulduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA