'Yeşilkartı Kaybetme Kaygısı, İşkur'a Talebi Azaltıyor'

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, İŞKUR'un SGK kapsamına aldığı kursiyerlerin Yeşilkartı kaybetme korkusuyla kurslara gelmediğini belirterek, "İş dünyası olarak bunun çözümü noktasında ilgili yerlere müracaat ettik. Siyasetçilerimizden bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye İş Kurumu'nun iş garantili kurslarında 3 aylık eğitime tabi tutulan kursiyerlerin Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamına alındığını hatırlattı.

SGK'lı kursiyerlerin bu sayede birtakım avantajlardan yararlandığına işaret eden Özdağ, "Fakat insanımızın, 'Acaba işimi kaybeder miyim, yarın çalıştığım yerden ayrılır mıyım?' gibi kaygılarından dolayı eğitimlerde kursiyer bulma sıkıntısı çekiyoruz" diye konuştu.

Burada en önemli şeyin kalifiye eleman ihtiyacı olduğunu dile getiren Özdağ, şunları kaydetti:

"Onun için bu kurslar lazım. Bu kurslarda maalesef SGK kapsamına alınan kursiyerlerin Yeşilkart haklarını kaybetme kaygısından İŞKUR kurslarına gelmekten imtina ettiklerini öğrendik. Bu, tüm Türkiye'de ciddi bir problem. İş dünyası olarak bunun çözümü noktasında ilgili yerlere müracaat ettik. Siyasetçilerimizden bu konuda yardım bekliyoruz."

Kaynak: AA