Muş’ta Özel Firalar Yurt Yapacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, öğrencilerin barınma sorununu çözmeye çalıştıklarını ve bir öğrencinin dahi gitmemesi gerektiğini söyledi.

Muş’ta Özel Firalar Yurt Yapacak
Faruk Işık’ın, Muş’ta yurt yapılması için işadamlarıyla yaptığı görüşmeler meyvelerini vermeye başladı.

Yapılan görüşmeler sonucu hayırsever işadamları tarafından arsa tahsis edilmesi halinde kampus alanına yakın yerde iki adet yurt yapılacak. Tahsisi yapılacak yerlerde Vali Vedat Büyükersoy ve Defterdar Mustafa Yumuşak ile birilikte incelemelerde bulunan Faruk Işık, konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. 2 özel firmayla görüşme yaptığını ifade eden Işık, arsa verilmesi halinde bu firmaların Muş’a yurt yapacağını kaydetti.

Yapılacak yurtlarda maddi durumu düşük öğrencilerin ücretsiz olarak barınacağını belirten Işık, yurtların yapılması halinde barınma sorununun büyük ölçüde çözüleceğini dile getirdi.

Mevcut yurtların ihtiyaca cevap vermediğini ifade eden Işık, dışarıdan gelen çocukların barınma sebebinden dolayı geri gitmemeleri gerektiğinin altını çizdi. Mehmet Ali Aydınlar’ın, geçen yıl Muş’ta yurt yapacağını ama İl Genel Meclisi üyeleri tarafından arsa tahsis edilmediğini belirten Işık; “Uzun süredir bazı firmalarla görüşüyorum. Buraya yurt yapılması için anlaşmıştık. Maalesef geçen yıl İl Genel Meclisi üyeleri kabul etmedi. Yurdu yapacak vakfın isminde ilim yayma geçtiği için arsa verilmedi. Bu yurtta dindar öğrenciler yetişecek diye reddedildi. Bu yurdumuz böyle iptal oldu. Bu iki defa encümene geldi ve reddedildi. Bu memlekete hizmet aşkıyla gecemizi gündüzümüze katarken, maalesef ideolojik davrananlar oluyor ve bu hizmetin önünde engel teşkil edebiliyorlar. Onun için biz ideoloji dışında, sadece insani boyutuyla, sadece hizmet endeksiyle, siyasetin dışında bir şeyler üretmemiz lazım. Eğer gerçekten çağdaş ve medeni kriterleri kendi şehrimizde uygulama ve tatbikata koyabileceksek ideolojisiz ve siyasetsiz düşünmemiz lazım. Buraya gelecek çocuklar da bölgenin çocukları. Yapılacak bu yurtlarda maddi durumu düşük çocuklar barınacak ama yer bulamıyoruz. ‘Senin partin, benim partim, isminde şu var bu var’ dersek şehrimize çok ciddi zarar vermiş olacağız” diye konuştu.

Mehmet Ali Aydınlar’ın, Muş’ta arsa tahsis edilmeyince başka bir ile yurt yaptığını ifade eden Işık; “Burada arsa bulduk ve iki defa encümene gelmesine rağmen reddedildi. Bu adamlar yurdu götürüp başka ilde yaptılar. Burada yurdu yapacak kişi Mehmet Ali Aydınlar’dı. Bu yurdu kazada hayatını kaybeden kendi oğluna vakfedecekti. Maalesef burada arsa verilmeyince yurdu başka yerde yaptılar. Şimdi yeni firmalarla görüşüyoruz ve burada yurtlar yapılacak” dedi.

Bir öğrencinin gitmesinin dahi kendilerini vebal altında bırakacağını söyleyen Işık, Muş’un böyle bir lüksü olmadığını dile getirerek; “Kesinlikle bir öğrenci bile barınma yeri bulamadığı için gitmesi bizi vebal altında bırakır. Buradan bir öğrencinin dahi gitmemesi gerekir, böyle bir lüksümüz yok. Bizim çapımız orada, mütevazı bir iliz. Biz bu çocukların barınacakları yerleri temin etmek zorundayız. Sadece Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden yurt beklemeyelim. Biz çabamızı göstereceğiz. Yeni arsalar, yeni işadamları bulup burada yurt yaptıracağız. Gelecek öğrencilere yurt vermemiz lazım. İdeolojinin dışında, siyasetin dışında biz şehir fedaisi olarak bunu yapmamız gerekir. İsimlere takılarak engellemeye çalışmak şehirsevercilik değil” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA