Edirne'de Gaziler ve Gazi Aileleri İçin Kahvaltı Düzenlendi

Edirne'de gaziler ve aileleri onuruna kahvaltı verildi.

Edirne Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce kentteki bir restoranda düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmada, gazi ve şehit yakınlarına olan borcun ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Gazilerin ve şehit yakınlarının el üstünde tutulması gerektiğini belirten Tanç, "Biliyorsunuz iki gün önce gaziler gününü hep birlikte kutladık. Bir dernek çatısı altında gaziler bir arada oluyorsunuz. Bugün de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in özel isteğiyle bir kahvaltıda bir arada olmayı istedik. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nce gazilik unvanının verildiğini hatırlattı.

Her 19 Eylül'ün gaziler günü olarak kutlandığını ifade eden Özbaş, "Dünyanın güçlü devletlerine karşı verdiğimiz kurtuluş mücadelemizde,Kore'de, Kıbrıs'ta akacak kanlarımız vatana feda olsun diyerek merminin vızıltısında gösterdiğiniz fedakarlık ve cesaret bu toprakların vatan olmasını sağlamıştır" dedi.

Özbaş, gazi ve şehitlerin verdiği mücadele sonucu insanların vatanlarında hür ve bağımsız olarak yaşadığını kaydetti.

Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çınar'da vefalı davranışlarından dolayı davete katkısı olanlara teşekkür etti.

Kahvaltıya, Edirne Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin'in yanı sıra, gaziler, gazi aileleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA