Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil:

Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutsal topraklarda geçirmeye hazırlanan hacı adaylarına hediyeleşeme konusunda öğütler verdi.

Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil:
Amil “ Oraya ibadete için gidiyorsunuz. Zamanınızı incik, boncuk almakla harcamayın “ dedi.

Türkiye’de bu yıl yaklaşık 73 bin kişi kutsal topraklara giderek Hac ibadetini yerine getirmeye çalışacak. Tavşanlı’da da 200 hacı adayı kutsal topraklara gitmeye hazırlanıyor.

Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, hacı adaylarına altın değerinde öğütler vererek hediyeleşme konusuna dikkat çekti. Tavşanlı Müftüsü, Türk geleneklerinde hediye vermenin önemli bir gelenek olduğuna vurgu yaparak bu konun abartılmasının ise yanlış bir davranış olduğunu kaydetti.

Özellikle ömründe belki de bir kez mübarek topraklara giderek İslam dininin en önemli ibadetlerinden birisini yapmaya niyetlenen kişilerin Arabistan’da çarşı çarşı gezerek “memleketimde ki hısım akrabalarıma ne götürebilirim“ telaşının, niyetlenilen ibadete gölge düşürebileceğini kaydetti.

Amil açıklamasında, “Kutsal topraklara ilk vazife olarak ibadet için gittiğinizi unutmayın. Orada zaman çarçur edilecek bir şey değil. Ömrünüzde beklide bir kez 3000 km yol yaparak kutsal topraklara gideceksiniz, dönüşümde ziyaretime gelenlere ne götüreceğimin telaşına düşeceksiniz. Bu kabul edilemez bir durum olur. İbadetinizi yapın, hurma ve zemzem suyunuzu alıp Tavşanlı’ya gelin. Size hayırlı olsun ziyaretine gelenlere bunlar yetecektir. Orada tanıdıklarınıza vereceğiniz en güzel hediye ise dualarınız olacaktır. Kutsal topraklarda memleketimiz, ailemiz, akrabalarımız ve dostlarımız için yapacağımız dualar her türlü dünyevi hediyeden kat kat makbul olacaktır“ dedi.

Kaynak: İHA