İha Heyeti Kars’ta Ziyaretlerde Bulundu

İhlas Haber Ajansı (İHA), Bölgeler Koordinatörü Lütfullah Uzun ve Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez Kars’ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İha Heyeti Kars’ta Ziyaretlerde Bulundu
İHA Bölgeler Koordinatörü Lütfullah Uzun ve Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Kars’ta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, Kars Çimento Fabrikası Genel Müdürü Yasin Sarıçamlık ve Özel Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan makamlarında ziyaret etti.

İHA Bölgeler Koordinatörü Lütfullah Uzun, ziyarette, Türkiye'nin birinci, dünyanın ise üçüncü büyük ajansı olan İHA'nın altyapısı ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ajansçılığın yüksek teknoloji gerektiren bir iş olduğunu ifade eden Uzun, “İHA, 800 personeliyle günlük bin adet yazılı ve fotoğraflı, 150 adet görüntülü haber üretip bütün dünya ülkelerine servis yapıyor. Sadece yurt dışında 24 canlı yayın aracıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Sağlam teknolojik bir altyapı oluşturan İHA, tarafsız, objektif, doğru ve süratli bir şekilde haberlerini sunuyor” dedi.

Uzun; “Hizmet alanında yelpazesini her geçen gün genişleten İHA, Anadolu medyasına da önemli katkılar sağlıyor. Yerel bazda yayın yapan gazetelerin güçlenmesi, kaliteli hizmet vermesi için İHA aboneliği yapılarak bu gazetelerin muhabirlerine araştırmacı gazetecilik fırsatı tanınıyor. Ülke genelindeki yazılı medya sektörünün yüzde 80'i, görüntülü medya sektörünün ise yüzde 99'i İHA'dan hizmet almaktadır” diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, Çimento Fabrikası Genel Müdürü Yasin Sarıçamlık ve Özel Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan, ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, başarılı çalışmalara imza atan İHA’yı yakından takip ettiklerini ve Türkiye ile Dünya gündemini İHA’nın Dünya’nın önemli televizyonlar kanallarına servis yapmasının sevindirici olduğunu kaydettiler. Çimento Fabrikası Genel Müdürü Yasin Sarıçamlık ile birlikte öğle yemeği yiyen İHA heyeti yemek sonrasında fabrikada kurulan spor odasını gezdi. Özel Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan ise Uzun’a bir tablo hediye etti.

İHA Heyetine gerçekleştirdiği ziyaretlerde Kars Temsilcisi Işık Çapanoğlu ve kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım’da eşlik eşlik etti.
Kaynak: İHA