Eski Güzellik Kraliçesinden Çözüm Sürecine Destek

Diyarbakır'a kendi adıyla açılan anaokulu için gelen eski Türkiye ve Avrupa güzellik kraliçelerinden Neşe Erberk, çözüm sürecine destek verdi.

Erberk, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde açılan "Neşe Erberk Anaokulu" nedeniyle bir restoranda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

Toplantıda AA muhabirine konuşan Erberk, 2013-2014 eğitim döneminde velileri bilgilendirmek, kendi adının verildiği anaokulunu tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantıda veli ve öğrencilerle bir araya geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 27 adet Neşe Erberk Anaokulu bulunduğunu, bu okullarda dönem başı yapılan toplantılarına keyifle katıldığını kaydeden Erberk, toplantılar sayesinde şubeleri de denetlediğini belirtti.

Velileri sürekli bilgilendirdiklerini anlatan Erberk, şöyle konuştu:

"Çok güzel ve keyifli oluyor. 27. şubemizi Diyarbakır'da açtık. Amacım Türkiye'nin her ilinde bir Neşe Erberk Anaokulu açabilmek. İstanbul'da ilk ilkokulumuzu açıyoruz. Eğitim, insanı inanılmaz motive eden ve keyif veren bir alan. Sadece çocuklara değil, çocukların ailelerine de dokunuyoruz. Onların ilerideki mutluluklarında, adımlarında dokunuş sahibi olmak insanı gururlandırıyor. İstediğiniz kadar para kazanın ama bunun keyfini çok zor elde edersiniz. Hele küçük çocuklarla birlikte olmak insana enerji de veriyor. Onlarla birlikte gençleşiyorsunuz. 11 yıldır bu sektörde yer alıyorum ve çok mutluyum."

-Çözüm süreci

Erberk, Diyarbakır'a çok sık gelip gittiğini, çok sık geldiği için önceki dönemler arasındaki farkı da görebildiğini aktararak, "Bunun da keyfini yaşıyorum. 25-30 yıl içerisinde o kadar çok gelip gittim ki çok stresli, gelme konusunda tereddütlerimin olduğu dönemler oldu. Ama şimdi o kadar keyifle ve rahatlıkla geliyorum" diye konuştu.

Diyarbakır'da son dönemlerde çözüm sürecinin etkisiyle dışarıda insanların da daha huzurlu, umut dolu olduklarını görebildiğini vurgulayan Erberk, bunun insanların aile, sosyal ve iş hayatlarına da yansıdığını dile getirdi.

Erberk, konuşmasını "İnşallah bu süreç kısa olmaz da bundan sonra artık yeni bir sayfa açılır. Hep böyle devam edecek, diye ümitlenmek istiyorum. Çok sevdiğim iki kelime var. Sabır ve kararlılık. Çözüm sürecinde de sabır ve kararlılık her şeyin çözümü olacak" diye bitirdi.

Kaynak: AA