Didim Ticaret Odası Kültür Turizm ve Dış İlişkiler Komisyonu Toplantısı

Didim Ticaret Odası bünyesinde kurulan “Kültür, Turizm-Dış İlişkiler Komisyonu” ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Didim Ticaret Odası Kültür Turizm ve Dış İlişkiler Komisyonu Toplantısı
Toplantıda Didim’in turizm’de yeri, ikili ilişkiler ve turizmle ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.
Didim Ticaret Odası bünyesinde kurulan “Kültür, Turizm- Dış İlişkiler Komisyonu” ilk toplantısını gerçekleştirdi. Didim Ticaret Odası Meclis Salonunda yapılan toplantıya Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Meclis üyeleri Barış Dündar, Hikmet Atilla, Aydın Çağlayan ve Deniz Demir katıldı.

Komisyon toplantısında ilk olarak komisyon seçimleri yapıldı. Komisyon başkanlığına Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Başkan Yardımcılığı ve sekreteryalığını ise Hikmet Atilla seçilirken diğer üyelerde komisyon üyesi olarak görev aldı.

Görev dağılımının ardından Komisyonun yapacağı çalışmalarla ilgili konuşan Meclis Üyesi Hikmet Atilla Didim’de turizmin harekete geçirilmesi gerektiğini, belli konularda Kaymakamlık, Belediye ve diğer kuruluşlarla ortak çalışma yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Atilla Didim’de turizmin gelişmesiyle ilgili yapılması gereken çalışmalarla ilgili olarak bazı konuları ana başlıklar halinde sıralarken “Didim-Kos arasında seferlerin başlaması, Yatırımcıların Didim’e davet edilmesi ve gelenlere Didilme ilgili bilgiler verilmesi,Kıyı kentlerdeki odalarla işbirliği kurulması ve ziyaretler, Ulaşım sorununun çözülmesi, Didim’in destinasyon listesinde yer alması, işletmeleri ve Didim’in tanıtıcı broşürleri” konularını dile getirdi.

Komisyon Başkanı Hilmi Yıldırım ise Kurulacak komisyonun Didim’de turizmin önünü açılması, yapılacak ve yapılması planlanan projelerin takibi, Kurum ve kuruluşlarla işbirliğine katkı sunacağına inandığını belirterek, komisyonun projelerinin takipçisi olma gibi bir görevinin de olacağını söyledi.

Kaynak: İHA