Destek Görmediklerini İddia Ettikleri Sendikadan İstifa Ettiler

İş ve Çalışma Kurumu (İŞKUR) Kütahya İl Müdürlüğünde sözleşmeli olarak çalışan iş ve meslek danışmanları, destek görmediklerini savundukları Memur-Sen’den istifa etti.

Arkadaşları adına açıklama yapan bir grup danışman, kadroya geçmeleri halinde maaşlarının azaltılacağını ve bağlı bulundukları sendikanın bu sorunlarını çözmede kendilerine destek olmadığını söyleyerek uygulamaya tepki gösterdi. İŞKUR Kütahya İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve Türkiye genelinde sayıları 4 bini bulan iş ve meslek danışmanları, maaşlarının 2 bin 630 TL'den bin 784 TL'ye düşürüleceğini bildirdi. Maaşlarında yaklaşık 800 TL eksilme olacağını ifade eden danışmanlar, “Sözleşmeli olarak çalışırken 2 bin 630 TL maaş alıyorduk. Kadroya geçmemiz durumunda maaşlarımız bin 784 TL olacak. Aylık 800 TL gibi büyük bir kayıp yaşayacağız. Bu maaşa güvenip ev alan, kredi çeken, il değiştiren, başka kurumlardan İŞKUR'a geçen, İŞKUR’da kalmayı tercih eden 4 bin iş ve meslek danışmanı mağdur edildi” diye konuştu.

Mağduriyetleriyle ilgili haklarını isteyen İŞKUR Kütahya İl Müdürlüğünde çalışan 25 iş ve meslek danışmanı, Memur-Sen'den süreç boyunca hiçbir destek göremediklerini, bu nedenle bu sendikadan istifa ettiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA