Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Yeni Sezonu Antalya'da Açtı

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyunla yeni sezonunu Antalya'da açtı.

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Sadri Alışık Kültür Merkezi iş birliğiyle hazırladığı "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyununun yeni sezondaki gösterisini Antalya'da gerçekleştirdi. Antalya Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna çocuklar ilgi gösterdi.

Oyun, yarın saat 12.00 ve 14.00'te AKM'de, 28 ve 29 Eylül'de ise saat 12.00 ve 14.00'te Yenimahalle Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşacak.

Yeni sezonda ücretsiz, toplam 76 temsil gerçekleştirecek olan tiyatro ekibi, Antalya'dan sonra sırasıyla Akşehir, Burdur, Marmaris, Bodrum, Denizli, Aydın, Uşak, Manisa, İzmir, Kütahya ve Balıkesir'de oynayacak. Kapanış ise Çanakkale'de yapılacak.

Türk çocuk edebiyatının en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı oyunda, çocuklara çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılanması amaçlanıyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyanın, dolayısıyla da bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor.

Kaynak: AA