Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Bartın'da

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "21. yüzyılda elinde kasap bıçağıyla sokaklarda kaçan tosun peşinde koşan insan manzaralarını artık görmek istemiyoruz" dedi.

Akar, Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, önceki gün yaptıkları toplantı ile vekaletle kurban kampanyasını başlattıklarını söyledi.

Kampanyalarının sloganını, "Kurban Bayramının bereketi bütün yıla yayılsın" olarak belirlediklerini ifade eden Akar, şöyle konuştu:

"Kurban bir ibadettir, asla bağış değildir. Kurban mutlaka kesilmeli, kanı akıtılmalı, üzerine Allah'ın adı anılmalıdır. Kurban olarak vekalet aldığınız kişiler adına isimleri de zikredilmek suretiyle bu ibadet yerine getirilmelidir. Hasıl olan etlerde fakir fukaranın sofrasında yer bulmalıdır. Kurbanın kesiliş kuralları da vardır. Bu da dini ve insani bir konudur. Hayvan haklarına, hijyenik şartlara rivayet ederek olmazsa olmazları dikkate alarak kurban ibadetini yerine getirmek gerekir. 21. yüzyılda elinde kasap bıçağıyla sokaklarda kaçan tosun peşin koşan insan manzaralarını artık görmek istemiyoruz. Kurban, ibadetinin hijyenik olmayan ortamlar içerisinde yapılmasının Müslümanlar'a yakışmadığını düşünüyoruz. Dolayısıyla arkadaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz."

-"Yolumuz ve tarzımız en uygun olandır"

Hijyenik ortamlar sağlayarak kendi kurbanını kesmek isteyenlere saygı duyduklarını anlatan Ahmet Lütfi Akar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kurbandan elde ettiğimiz kavurmaları bereketiyle bir yıla yaymak istiyoruz. Bu kavurma konservelerini bütün fakir fukaraya şubelerimiz aracılığıyla ulaştırdığımızı belirtmek isterim. Kurbanın kesimi ve etlerin tanzimi gibi kurban ibadetini Türk Kızılayı olarak en iyi bizim yerine getirdiğimizi söylemek istiyorum. Zaman zaman 'kurban kesen, toplayan başka sivil toplum örgütleri' var. 'Onlara ne diyorsunuz' diye sorular geliyor. Biz onların hepsine sevgi, saygı duyuyoruz. Ama biz diyoruz ki yolumuz ve tarzımız en uygun olandır. Dolayısıyla halkımızdan kurban vekaletlerini Kızılay'a vermelerini arzuluyoruz."

Akar, bir gazetecinin sorusu üzerine Kurban Bayramı'nda 35-50 bin arasında vekalet almayı planladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA