Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş, Zonguldak'ta

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Ücret sendikacılığı adı altında yapılan ideolojik sendikacılığın yerine millet adına yapılan hizmet sendikacılığını getirdik" dedi.

Memiş, bir otelde düzenlenen "Kamu Görevlilerinin Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Toplu Sözleşme Kazanımları" toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ve bölgenin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

Türkiye'nin bölge halkı için önemli bir misyon yüklendiğini ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

"Ülkemizde birileri mayıs ayından sonra Türkiye üzerinde oyun oynamaya başladı.

Türkiye'nin büyümesinden, bölgede belirleyici rol üstlenmesinden birileri rahatsız oldu. İşte ülkemizin gelişmesine, bölgedeki ülkelere ağabeylik yapmasına 'dur' demek için birileri Gezi Parkı eylemlerinde düğmeye basarak Türkiye'yi kaosa sürüklemeye çalıştı. Çünkü bu ülkede 30 yıl süren 40 bin cana mal olan bir terör sorununun çözümü noktasında bir hareket başlatılmıştı. Çözüm süreci başlatılmıştı. Birileri bu süreci baltalamak adına düğmeye bastı. 15 ağacı bahane ederek demokrasiyi kesintiye uğratmak adına eylemleri gerçekleştirdiler. Biz millet olarak önümüzdeki süreçte uyanık olmak zorundayız."

Türkiye'de Memur-Sen'in sendikacılığa başka bir bakış getirdiğini vurgulayan Metin Memiş, "Ücret sendikacılığı adı altında yapılan ideolojik sendikacılığın yerine millet adına yapılan hizmet sendikacılığını getirdik" diye konuştu.

Kaynak: AA